Mi baja van a lézernyomtatómnak?
Nemrég vettünk egy Samsung SL-M2070F-es lézernyomtatót, amibe szépen szabályszerűen belehelyeztük a tonert.
Amikor kellett valami, nyomtattam vele, nem is volt baj, egészen mostanáig, amikor is bekapcsoláskor kiírta, hogy "replace toner" (illetve azt is hogy "replace cartridge").
Ezt nyilván megértettem, de elméletileg ennek olyan 1000 oldalt ki kéne nyomtatnia egy patronnal, nem? Eddig maximum 400-450 lapot nyomtattam.
Lehetséges, hogy valóban kifogyott, vagy ennek állhat a hátterében másféle hiba is?
Az első toner, az un. kezdőcsomag, sosem teljes kapacitású, inkább csak fele.
Ez a tintanyomtatókból jött, ahol a cégek rájöttek, hogyha 2800 pezeta egy kifutó nyomtató akciósan, de 3200 pezeta a kettővel ezelőttihez a tintapatron, akkor a felhasználó pár havonta vesz egy újabb olcsó nyomtatót, a régi meg megy a kukába.
A lap kapacitás az manapság már nem olyan egyértelmű ám, a nyomtató %-ot számnol, hogy mennyi van a festékből, nem az oldalakat számolja.
A valóságban nem méri a festék mennyiségét, de kb mágis tudja mennyire sötét egy oldal.
Tehát attol függ mennyire sűrű és teleirt oldalakat nyomtatsz, meddig tart ki a festék.
Nem győzöm hangsúlyozni, ez a toner csipjében tárolt számításokon alapuló %, a valódi festékmennyiséghez semmi köze.
Maximum az, hogy a cégek inkább direkt alábecsülik, hogy mielőtt "kifogy" az utolsó oldal is tökéletes legyen, mert a felhasználó nyilván okkal bosszús, ha még 20%-ot jelez, de már alig fog, rázogatni kell, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!