Ez a sebesség csak szerintem lassú egy ssd-hez képest?
Figyelt kérdés
Seq read: 222Mb/s Write:78,98Mb/s
512k: 211.6 write:66.76
4k: 23.21 write:46.49
4kqd32: 22.53 write:51.14
Egy 64gb-os kingston ssd now v300 plus sata3-as
Nekem a gépemben sata 2 van de akkor is kevés nem?
2014. nov. 7. 12:50
21/23 A kérdező kommentje:
Azt olvastam hogy a trim funciótól bár némiképp gyorsabb de kevesebb ideig fog működni az ssd ugyanis ha nem aktív a trim akkor ha egy fájlt kitörlünk akkor nem törlődik ki végleg csupán írható felületté válik az a hely és ha egy fájlt írunk rá akkor előbb a régit ki kell törölni emiatt lassabb ha trim inaktív...de a másik oldala meg az hogy ha bármit törlünk az azonnal törlődik visszavonhatatlanül nem csupán írhatóvá válik...így meg sokkal több törlés és írás megy végbe az ssd élete folyamán mint az inaktív trimmel így kevesebb lesz az élettartama. Mit gondolsz?
2014. nov. 7. 19:26
22/23 Gábor_79 válasza:
Igen, ezt linkeltem. Ha nem lenne hasznos, akkor csak egy mellékes dolog lenne. Nem mérvadó az az írási többlet, ami ez által generálódik. Plusz a cikk kicsit régebbi, amikor még nem nagyon volt ismert annyira az SSD-k élettartama. Hamarabb hibásodik meg a vezérlője, mint ahogy a cellák elhasználódnának. Egyébként más alternatív programokkal is helyettesíthető, mint talán olvastad. Az alignálás jó? Mert ha nem, akkor egyel több írás (ciklus?) történik, mint kellene az eltolódás miatt. Na az lassít.
23/23 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor nem fogok emiatt új alaplapot venni nem éri meg egy ilyen régi konfigot fejleszteni inkább megvárom míg kijön a calizzo és abba jó lesz ez az ssd még.
Am kösz hogy ilyen sokat válaszoltál legalább valamit mindig tanul az ember.
2014. nov. 7. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!