Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a sebesség csak szerintem...

Ez a sebesség csak szerintem lassú egy ssd-hez képest?

Figyelt kérdés

Seq read: 222Mb/s Write:78,98Mb/s

512k: 211.6 write:66.76

4k: 23.21 write:46.49

4kqd32: 22.53 write:51.14

Egy 64gb-os kingston ssd now v300 plus sata3-as

Nekem a gépemben sata 2 van de akkor is kevés nem?

2014. nov. 7. 12:50
1 2 3
 11/23 Gábor_79 ***** válasza:
Jobb az AHCI, de ha eredetileg nem olyan módba lett telepítve az operációs rendszer, akkor nem fog elindulni, átállítás nélkül. Azért is jobb az AHCI, mert IDE módban bizonyos driverek nem támogatják a TRIM-et és ez kihatással van a sebességre. Erről info az oldal 3/4-nél [link]
2014. nov. 7. 14:17
 12/23 Gábor_79 ***** válasza:
Az első képen a "Integrated Peripherals" -t mondtam, hogy azt kell választani, csak nem találtam képet amin az lett volna kijelölve. Nem az én lapom, csak beírtam a te lapod típusát + BIOS és valami hasonlót kerestem. Mert sokfajta BIOS van, a beállításai, elnevezések változnak. De a második linkemben van egy ilyen felsorolás. Újra: [link] (lap közepe)
2014. nov. 7. 14:21
 13/23 A kérdező kommentje:

[link]

Ez van nekem az integrated pfrefiperials után és ezek közül egyikben sincs AHCI lehetőség nem tudom mit kéne kezdeni vele..vagy melyikhez nyúljak akkor

2014. nov. 7. 14:31
 14/23 Gábor_79 ***** válasza:

(El kellett távoznom időközben.)

Na de ránéztem és ne keresd; a lapod nem támogatja az AHCI-t: [link]

2014. nov. 7. 16:10
 15/23 A kérdező kommentje:
És ez most akkor mit jelent? Akkor alapból jól volt minden vagy egy másik sata2-es lapban ami támogatja az AHCI-t abban nagyobb sebességre lenne képes?
2014. nov. 7. 16:28
 16/23 Gábor_79 ***** válasza:
Hogy minden jó volt e nem tudom. Másik lappal biztos nagyobb sebesség is elérhető. A szekvenciális olvasásra a 222MB jó érték, az írás értéke nem az igazi.
2014. nov. 7. 16:46
 17/23 A kérdező kommentje:

DE ezt nem értem a sata 2 az sata 2 akkor annak a sebességét mint egy másik sata 2-es alaplap azt tudnia kéne vagy legalábbis nem lenne ekkora különbség.

Ez az AHCI ez meg ha van akkor lehet csak rosszul beállítva ha meg nincs akkor nem is lehet elcseszni mert alapból tudnia kéne akkor a sata 2-t..az én lapomnak is csak ennél gyorsabban.

Tehát úgy értelmezem hogy az AHCI az csak egy plusz beállítási lehetőség de amelyik lapban ilyen nincs az nem is tud beleszólni a sebességbe ha meg van benne akkor meg csak jól kell beállítani..javíts ki ha valamit rosszul értelmezek

2014. nov. 7. 16:59
 18/23 Gábor_79 ***** válasza:

Bár csak csípőből vágnám az ilyen válaszokat, de az igazság az, hogy nem szakmám.

Ha egy hagyományos HDD-ről beszélnénk akkor igaz is lenne. Az AHCI egy fejlettebb merevlemez kezelési funkció, amit az újabb Sata szabványú eszközökhöz fejlesztettek. Viszont az SSD, a gyakorlatban egy HDD-nek álcázott adattároló teljesen más fizikai felépítéssel. A felépítéséből adódóan máshogy is működik. Flash alapú, mint tudjuk akár a pendrive. Blokkokból és cellákból épül fel az adattároló része és ezeknek a törlése/ írásakor van szerepe a TRIM-nek. [link] Ehhez kellett volna az AHCI, mert egyes chipset gyártók driverei csak ebben a módban támogatják a TRIM-et. Felraktad az alaplapi chipset drivert? A windowsnak a beépített, alapértelmezett drivere támogatja a TRIM-et IDE módban is. Raktd fel a Hard Disk Sentinelt ennek ellenőrzésére.

Sebesség romlást a rossz partíció-eltolás /alignálás/ is okozhat. A partíció kezdete byteban 4096-al oszthatónak kell lennie. Ez is a felépítéséből adódik. De ha a win7 telepítőjével formáztad a lemezt akkor biztos jó. AS SSD Benchmark nevű programmal ellenőrizhető. [link]

Vagy ha nem töltöd le, win alól is megnézheted. Futtatás (win+R): msinfo32 Összetevők >Tárolás >Lemezek almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket osszuk el 4096-tal (azaz 4 kB-tal). Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik.

2014. nov. 7. 18:33
 19/23 A kérdező kommentje:
Már néztem korábban hd sentinellel érdekes hogy amíg az ssd az asztali gépemben volt addig azt írtam a trim funkció inaktív de amikor laptopba raktam be rendszer meghajtónak akkor abban meg a sentinel azt írta trim funkció támogatva és aktív..
2014. nov. 7. 18:55
 20/23 Gábor_79 ***** válasza:

Gondolom egy kicsit újabb a laptop, plusz más is lehet a beállítása is, alaplap.

Lényeg, ha visszarakod az NVidia chipsetesre és kitörlöd az NVidia lemezkezelőjét, akkor a windows alapértelmezett drivere fog működni (újraindítás után), ami elvileg támogatja a TRIM-et. Ne ess neki, ha nem vagy biztos az eljárásba. A kezdeti partícióeltolást nézted? Ha a windows 7-tel csináltad eredetileg, akkor biztos jó.

2014. nov. 7. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!