Mivel és hogyan lehet lekódolni egy külső merevlemezt?
Van egy Samsung s1 mini 120GB merevlemezem. Ezt szeretném teljesen leformátozni és jelszóval levédeni.
Merre olvasgassak vagy mit keressek ?? Nem szeretnék semilyen programot felinstalálni (szeretném több gépen is használni Windows XP, 7, 8.1).
Sokat utazok és ezen a merevlemezen van mindenem. Két évvel ezelőtt már elloptak egy táskámat amiben volt egy hasonló merevlemez szerencsére még csak sulis dolgokkal (nem sokkal az előtt vettem). Most viszont már személyes és pénzügyek is vannak rajta.
Ha el is lopják szeretném ha nem látnák mi van rajta (még a fájlneveket sem) és "semilyen módon" ne lehessen belelesni (mármint, ha ellopnák könnyebb legyen leformátozni mint feltörni)
Tanácsokat kérnék.
Előre köszönöm
Ezek közül válogathatsz.
Én még a Win2000 korszakomban a Camouflage-t használtam, de azt nem fejlesztették tovább. A listában szereplő nem ugyanaz a program, de hasonlóan zseniális.
Egy laikus csak fényképeket lát, amibe bele van csomagolva a valódi tartalom. Egy hozzáértő persze elgondolkodik rajta, hogy mitől több száz MB méretű a gyerek fényképe, de jelszó nélkül nem sokat tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!