Valamilyen programmal meg tudnám állapítani hogy a számítógép támogatja -e a 3 TB-os merevlemezt, mielőtt ténylegesen beszerezném?
Nem szeretném potyára megvenni a merevlemezt, hogy aztán ne ismerje fel...
Mindenképppen 3 TB-os merevlemezt szeretnék, a 2 TB-os a jövőben nem biztos hogy elég lenne.
Külső USB házba tenném és ilyen módon csatlakoztatnám, de gondolom felismerés szempontjából ez mindegy...
Tehát, létezik program ami kiírja hogy milyen méretű merevlemezt támogat a gép, esetleg a számítógép manual-ban keressek olyat, hogy 48 bit lba support és akkor biztos hogy támogatja?
Mondtam csak egy példát, nem tudom a 48 bit-es LBA meddig támogatja a merevlemezeket...
Szerintem két dolog számít igazán.
Az egyik a külső ház támogatása, és az UEFI BIOS megléte. Akkor mennie kell mindenféleképpen.
A 48 bit LBA a Windows XP idején volt lényeges és a 137 GB-nál nagyobb HDD-k címzéséhez volt szükséges.
De ezen a kapacitáson már rég túl vagyunk.
Külső házban való elhelyezésnél inkább a külső ház elektronikájának képességei jelenthetnek korlátot.
És nagy szükséged lesz egy gyors interfészre, mint a SATA3 vagy firewire, mert ekkora adatmennyiséget lassabb kapcsolaton keresztül mozgatni elég gyötrelmes.
UEFI boot opció van nekem, más nincs, ez így jó? Ez disabled.
SATAIII. winchester-t tervezek venni.
Tehát a külső 3,5 háztól is függhet hogy egyben ennyit lát -e a gép?
Külső ház esetén már nem tudok utánanézni a támogatásnak, olyan 2010 körüli a ház, akkor gyártották.
Windows-ból 32 bit-eset használok, de akkor lehet hgoy Ubuntu 64 alatt használnám a Winchester-t ha a 32 bit-es Windows nem képes egyben látni.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Oké! Szerény megjegyzés:
Ubuntu 64 helyett próbáld ki a Linux Mint 17 64 bit-et. :) Nagyon jól sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!