Haldoklik a vinyóm, mit tegyek?
Figyelt kérdés
A szóbanforgó eszköz neve:Western Digital Blue 500-as.A minap játék közben megakadt a gép,és folyamatosan szaggatott.Egyből vágtam,hogy a vinyóval van gond.Tesztprogramok jelezték,hogy 5 gyenge szektor van rajta,és hirtelen 100%-os állapotból 94%-os lett.A papírja megvan 2013.06.23.-án vettem.A papír szerint a garancia 1év+12 hónap.Ezt mit jelent visszavihetem még,ha megadja magát?Előre is köszi a válaszokat!2014. okt. 31. 10:39
1/3 Tengor válasza:
Kérdezd meg a garanciáztató helyet. Adott, hogy mennyi hibás szektor utána garanciáztatnak.
Én mondjuk az értékes adatokról csinálnék egy plusz biztonsági mentést és elkezdenék másik winyó után nézni.
2/3 anonim válasza:
5 gyenge szektor és a 94 %-os kondíció még nem nagy gond. A jelenség, amit leírtál, abból is adódhat, hogy a SATA kábel csatlakozásai nem tökéletesek. Húzd ki a kábelt a merevlemezből is meg az alaplapból is, majd dugd vissza. Telepítsd fel a legfrissebb HDSentinel-t és azzal teszteld a merevlemezt. Nálam már előfordult, hogy egy vadonatúj merevlemezről a régebben feltelepített HDSentinel igen csúnya adatokat jelzett, majd miután feltelepítettem a legfrissebb verzióját, mindjárt hibátlannak mutatta a merevlemezt.
3/3 anonim válasza:
Lehet, hogy az előző hozzászólásom kissé félreérthető volt. Ha a SATA kábel csatlakozóit kihúzod, majd visszadugod, attól a játék közbeni megakadás és a folyamatos szaggatás szűnhet meg, viszont a legfrissebb HDSentinel attól még mutathatja ugyanazokat az adatokat, amiket a tesztprogramjaid jeleztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!