Új gaming PC-t akarok venni, vélemény erről?
Sziasztok! Kb 300k-m lenne rá, ezzel rukkoltam elő:
CPU: i5 4460
VGA: Asus Strix GTX970
Alaplap: Asrock Fatality H97 Performance
RAM: Kingston 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT
SSD : Samsung 840 EVO 120GB
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM 64MB
CPU hűtő: Thermaltake Contac 16
Táp: FSP Raider 550W
Ház: Zalman Z11 Plus
Köszi a segítséget!
Fölösleges z97-es lap, ne beszélj hülyeséget !
A konfig teljesen jó !
Ahogy én vettem ki a morzskból, Z-s lapot csak az vegyen, aki húzni is szeretné a gépét.
Kicsit túlzásnak érzem ár/érték arányban a 970-et, mivel egy jóval olcsóbb gtx (pl. 770( is ugyanakkora időre, közel ugyanakkora játékélményt biztosítana, ennél hosszabb időre meg felesleges tervezni, mert nem tudni, hogy mit hoz a jövő a számítástechnikában.
Ahogy írták, nem kell plusz hűtő, az intel procik nem generálnak nagy hőt.
A samsung ssd-je jó, emlékeim szerint 450/450-es, szóval a sebességére sem lehet panasz.
A táp kapacitása nem tudom elég e, de biztos megnézted már a kártya adatait, ott leírják az ajánlottat. Vélhetően kiszolgálja majd. A ramoknál tudsz pár ezret még spórolni, ha cl 10, vagy cl11-es időzítésűt veszel, mert nincs különbség teljesítményben a cl9-hez képest, de árban bizony jelentős.
Egyébkét ügyesen összeraktad, erős gép.
Egy Z97-es lap egyrészt engedi, hogy a processzor 4 maggal legmagasabb turbo órajlen fusson, másrészt kierjeszteti a gép életciklusát akár több évvel is.
Lehte hogy most elég egy 4460 is de ki tudja mi lesz mondjuk 5 év múlva?
Alapvetően egy húzott i5-2500k most is erősebb mint akármilyen alapórajelen futó 4 magos i5.
Lehet hogy gép nem lesz húzva közeljövőben, de egyedül csak egy Z97-es lappal garantálható, az, hogy az alaplap cseréje nélkül processzor fejleszthető legyen.
A Broadwell fő előnye a csökkentett TDP lesz, de még ott sem látom, hogy túllépnék a 4ghz-es határt a gyári órajéekklel.
Emiatt ez egyetlen lényeges teljesítmény javulást a 4460-hoz képest egy szorzózármentes i5 vagy i7 jelenti.
Egy Z97-as lap a jövőbeli bővíthetőség miatt kell.
Az Asrock Fatality H97 Performance egytlen lényeges extrája jobb integrált hangkártya,a többi csak vagy csicsa, vagy teljesen fölösleges ez H97-eas lappra.
Így van,el kéne már felejteni ezt a "Z97-t csak az vegyen akinek K-s procija van"
Hát nem,FM2-be se veszünk A55-s alaplapot,csak mert szorzózáras APU-t veszünk bele.
Viszont arra figyelj kérdező,hogy olcsóbb Z97-es lapokon nincs optikai audio kimenet.
Mindezek ellenére én is azt vallom,hogy még egy i3 mellé is inkább egy olcsóbb Z97-es lap némi felárért,mint egy B85 például.
A külön hűtő meg nem felesleges,csak nem olyan létszükég,mint egy komolyabb TDP-vel bíró procinál.
Viszont amit kinéztél hűtőt,ne vedd meg,mert mivel a 92mm-es venti a maga 30dB-ével nem lesz jobb mint a gyári.
Helyette ezt,ezzel már néma lesz.
A GTX970 pedig még a 290X-nél is erősebb,tehát ne ajánljunk már helyette alig olcsóbb,de többet fogyasztó,és jóval gyengébb GTX770-t,ha van keret a 970-re.
Egyébként teljesen jó konfig,az előbbieket leszámítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!