Háztartásban gamer PC és egyszerű router közé melyik UTP (? ) kábelt vegyem iponról?
Arra gondoltam cat6 még nem olyan drága ezért cat6-os kéne 15m hosszúságban. Főleg azzal vagyok gondban, hogy láttam már UTP-re hasonlító kábelt és csatlakozót, ami kisebb volt és kevesebb vezeték futott benne, na azzal tudom hogy nem működik és nem szeretnék véletlenül olyat rendelni.
Ez jó lenne?
igen ez jó lenne..
egyébként az a kisebb a kevesebb vezetékkel a telefonkábel :D
utp kábel esetén három dologra kell figyelni:
1: ne legyen cross-os (erre neked nem is lesz szükséged. ezt többnyire pl két router közé szokták rakni. más a bekötése!)
2: rj45-ös csatlakozója legyen. ezt többnyire felszokták tüntetni. ahol nem, ott a hivatalos oldal hivatkozását érdemes megnézni, ott leírják. ha ez van a végén akkor biztosan be tudod dugni a gépbe.
3: minimum cat5e vagy cat6 legyen. erre abban az esetben van szükség ha a hálózat gigabites portokkal rendelkező routeren megy keresztül. ezt csak ebben az esetben tudod kihasználni. (illetve akkor is erre van szükség ha 120Mb/s vagy 240Mb/s a neted.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!