Hogyan lehet ezt Wifi Routerrel kivitelezni ha egy kliens csatlakozik rá?
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan oldható az meg ha valaki rácsatlakozik egy adott WiFi hálózatra akkor ha megnyitja a böngészőt akkor egy általam (Helyi Webszerveren) megadott oldalra irányítsa azt, pl rácsatlakozott egy okostelefonnal a WiFi hálózatra és egyből kéri, hogy indítsa el a böngészőt és lépjen rá egy adott oldalra.
Remélem érthetően írtam le.
Példaként ha a MÁV vonatain akarok Wifizni akkor el kell fogadnom egy nyilatkozatot a telefonom böngészőjében, ugyanezen az elven kellene megoldani ezt is.
Segítségeteket illetve válaszaitokat előre is köszönöm.
Pontosan nem tudom hogy működik ez, de logika alapján szerintem a (nem hétköznapi 6 ezer Ft-os) router webszerverként üzemel.
Amikor rácsatlakozol a routerre, akkor alapból tiltja a kifelé kommunikálást, viszont attól látod a belső hálózatot, vagyis nem kell internet ahhoz, hogy egy lapot megtudjon jeleníteni. És valószínű a rotuerben be van állítva egy szabály, hogy csak akkor engedjen ki a netre, ha elfogadtad azt a nyilatkozatot.
#1 vagyok, közben utánajártam, mert engem is érdekelt: egyes routerekben (pl nekem a DD-WRT routerben) van olyan beállítás, hogy NoCatSplash.
Ezt kell engedélyezni, és beírni oda a szükséges adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!