Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell Merevlemezt...

Hogyan kell Merevlemezt particionálni?

Figyelt kérdés
Egy laptopon amin WIn8 oprendszer van szeretném particionálni a 450Gb-os merevlemezt úgy hogy ezen rajta van az oprendszer és nem szeretném törölni a particionálás során! Hogyan lehetséges?

2014. okt. 2. 18:14
 1/8 Tengor ***** válasza:
Töröld a meglévőket, hozz létre egy 70-100 GB-osat a rendszernek és egy másikat az adatok számára!
2014. okt. 2. 18:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezt hogyan kell megtenni? Illetve így megmarad az oprendszer?
2014. okt. 2. 18:26
 3/8 Tengor ***** válasza:

Hoppp félre értettem a kérdést, akkor újra:

Első körben annyi szabad helyet kell felszabadítani, amekkora partíciót szeretnél. (lehet kisebbet is, de akkor többször kell ismételni a folyamatot)

Új partíciót csak üres helyen lehet létrehozni.

A fontos adatokat kimented 2 DVD-re, vagy egy HDD-re, esetleg felhőbe (pendrive nem jó).

Letöltöd, felteszed a EASEUS Partition Master Home nevű progit. A rendszermeghajtót átméretezed kisebbre és a HDD elejére teszed. Utána létrehozol mellette egy új partíciót. Elindítod a folyamatot. A gép kéri az újra indítást (mert a rendszermeghajtón változtatsz). Újraindítod, akkor a win helyett a manager tölt be, megcsinálja a dolgát (1-2 óra is lehet), újraindul és ott lesz az új üres partíció.

2014. okt. 2. 18:30
 4/8 A kérdező kommentje:

[link] így nem lehet? csak kérdezem!?

Most vettem új laptopot és nem értek az ilyenekhez nagyon. Annyit akarok hogy 450 Gb os merevlemezt, amin rajta van az oprendszer hogyan tudom particionálni.

2014. okt. 2. 18:37
 5/8 Tengor ***** válasza:

A link akkor működik, ha teljesen üres a lemez v. nem kellenek a rajta lévő adatok.

A win 8 lemezkezelőjét bevallom nem ismerem, nem tudom tud-e átméretezni. A win 7-é még nem tudott.

2014. okt. 2. 18:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Ehhez nem kell program. Amit leírtál az jó én is így csináltam. Csak vigyázz arra, hogy ne csinálj dinamikus kötegeket, mert telepítéskor meg fogsz szenvedni vele.(saját tapasztalat)
2014. okt. 2. 18:43
 7/8 A kérdező kommentje:
És ha így csinalom mint a linkbe akkor nem fog törlődni az oprendszer és parcelláim is lesznek? :D
2014. okt. 2. 18:47
 8/8 belapus ***** válasza:

Itt találsz egy bővebb leírást a Lemezkezelő használatáról is.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

2014. okt. 2. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!