Hogyan kell Merevlemezt particionálni?
Hoppp félre értettem a kérdést, akkor újra:
Első körben annyi szabad helyet kell felszabadítani, amekkora partíciót szeretnél. (lehet kisebbet is, de akkor többször kell ismételni a folyamatot)
Új partíciót csak üres helyen lehet létrehozni.
A fontos adatokat kimented 2 DVD-re, vagy egy HDD-re, esetleg felhőbe (pendrive nem jó).
Letöltöd, felteszed a EASEUS Partition Master Home nevű progit. A rendszermeghajtót átméretezed kisebbre és a HDD elejére teszed. Utána létrehozol mellette egy új partíciót. Elindítod a folyamatot. A gép kéri az újra indítást (mert a rendszermeghajtón változtatsz). Újraindítod, akkor a win helyett a manager tölt be, megcsinálja a dolgát (1-2 óra is lehet), újraindul és ott lesz az új üres partíció.
[link] így nem lehet? csak kérdezem!?
Most vettem új laptopot és nem értek az ilyenekhez nagyon. Annyit akarok hogy 450 Gb os merevlemezt, amin rajta van az oprendszer hogyan tudom particionálni.
A link akkor működik, ha teljesen üres a lemez v. nem kellenek a rajta lévő adatok.
A win 8 lemezkezelőjét bevallom nem ismerem, nem tudom tud-e átméretezni. A win 7-é még nem tudott.
Itt találsz egy bővebb leírást a Lemezkezelő használatáról is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!