Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon lassú a pc mitől lehet?

Nagyon lassú a pc mitől lehet?

Figyelt kérdés
Gyakran nem reagálnak az ablakok mire megnyit 1 videót vagy fényképet eltelik vagy 2 perc is és a firefox is rendszeresen összeomlik.Előzőleg XP volt rajta most win7 64 bit fut de az xp-vel is ugyanez volt a helyzet és ugyanezt a win7-et tettem fel a saját gépemre és itt tökéletesen fut hiba mentesen.A gépben egy 2.1Ghz amd sempron proci van 1giga ram amiből lejön 128mb a video kártyához az GF 6150 alaplapi és 1darab 160 gigás hdd de erről többet nem tudok.Nod 32 vírusirtó fut.A háttérből kilőttem minden feleslegesen induló és futó programot de nem sokat segítettett.Mi okozhatja a hibát ami szerintem tuti hardwares.Létezik valami jó kis diagnostikai program ami kimutatná a hiba helyét?Mert így látatlanban túl sok a lehetséges hibaforrás.
2010. jan. 21. 09:54
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja elfelejtettem leírni nem vírusos és kivan takarítva rendszeresen ccleaner-el minden.
2010. jan. 21. 09:58
 2/8 ceri ***** válasza:
Szerintem a RAM nagyon kevés. Win7 alapból kb. 700 MB, akkor mi marad másra. Figyeld a feladatkezelőt, RAM, CPU. A VGA megoldás is elég gagyi.
2010. jan. 21. 10:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Az xp ugyanezt csinálta akkor ott is kevés volt a ram?Mert szerintem ez a ram elég meg a feladatkezelő is csak 600 vagy 700 megabajtot ír ki win 7 alatt mert nem fut semmi csak a skype meg az msn.Elismerem a ram lassít rajta de xp alatt rendben kellett volna futnia.Mindenesetre megpróbálom még a readiboost segítségével növelni meglátjuk menyit segít.A vga meg tökéletesen elég ami a teljesítményét illeti mert csak netezésre van a gép.
2010. jan. 21. 11:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Ennyi memó borzasztó kevés a Win 7-nek. Első körben azt bővítsd valahogy. Az ilyen állandóan futó szarokat, mint pl. a Nod32, kapcsold ki.
2010. jan. 21. 12:58
 5/8 A kérdező kommentje:

12:58 te ezt komolyan gondoltad?Az ilyen állandóan futó szarokat, mint pl. a Nod32, kapcsold ki. Csak azért kérdem mert A muter internetezési szokásait ismerve max 1 hetet adok a gépnek antivírus nélkül de egyébként sem ajánlatos egy gépnek sem a deaktivált antivirus.

Azóta leteszteltem nod32 ,msn.skype-al együtt 500 mega a ram fogyasztás szóval még fent is marad 256 mega felesleg aminek elégnek kell lennie a internethez.

Viszont ahogy figyeltem a gépet szembeötlött valami a processzort 1 youtube videó maxra küldi .Ez elég fura szerintem ettől erősebbnek kéne egy 2 ghz prockónak.

2010. jan. 21. 16:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Még annyit megnézhetsz, hogy az automatikus frissítés be van-e kapcsolva, mert nekem régebben az xp-n (soha nem tettem más op rendszert fel) mindig töltötte lefelé kikapcsolásnál és sima menet közben is a frissítéseket és ez nagyon megfogta a gépemet, ja és nnem csak telepítés közbe, hanem miután felrakta meguntam és kikapcsoltam és amit eddig rátett az nagyon fogta a gépet!!

De aztán újraraktam kikapcsoltam a frissítést mielőtt elkezdte volna telepíteni és azóta nagyon meg vok vele elégedve!!

2010. jan. 21. 17:22
 7/8 anonim ***** válasza:
tegyél rá avastot az is elég lesz és nem fogja meg annyira a gépet mint a nod
2010. febr. 8. 22:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Amiért a Win üresen hagy 250 megát, attól még lehet, hogy az általad futtatott cuccnak kéne jópár dolog a memóriába beolvasva, amit kénytelen a winyóról olvasni.

No igen, az ember akkor nem lesz vírusos, ha nem tölti le, családtagok netezési szokásait tekintve lehet, hogy szükséges, mindenesetre én már vagy tíz éve nem tartok vírusölőt.

2010. febr. 9. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!