Adott egy gép, amiben a procit túlhajtottam és használtam, majd wlvittem szervizelni a táp egység volt hibás, kicserélték és mikor hazahoztam és megpróbáltam átállítani a szorzót, sikerült, de a proci órajele nem változott, miért?
CPU speed: Manual
CPU Frequency: 10
CPU External freq: 200
Memory freq: 400
vcore - t próbáltam: auton, 1,6(alap), 1.650, 1,700 - on
Asus A7V8X - X
aMD Sempron 2200+
Valami nincs beállítva a biosban. A Frekvenciát a Boot képernyőn nézed?
tiltsd: Flexibility options, Cool&quiet,SafeGuard
Ez utóbbinak nem jut eszembe a neve, lényege ha elrontod a beállítást visszaállítja. A frekvenciát kis lépésenként emeld, ne egyszerre.
Javaslom (gondolom XP -nél nem modernebb rendszert használsz és Windows-t) használd az RMClock-ot oprendszerben (ettől még a biosban kellenek a beállítások). Segít szabályozni a processzort, ne melegedjen túl:
Tengor: Teljesen igazad van nem lesz tőle modern gép, de tekintettel a kis teljesítményre (1.6GHz) sokkal szembetűnőbb 1.8-ra húzni mint pl egy 3.2 -est 3.4 -re. Mindaddig érvényes míg túl nem melegszik és attól lassul le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!