Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Néhány tanácsra lenne szüksége...

Néhány tanácsra lenne szükségem AMD-s gépet illetően. Mely alkatrészek érnék meg jobban?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm szeretne egy AMD-s gépet, nem vagyok biztos benne, hogy jól dönt az alkatrészeket illetően, de mivel bizonytalan vagyok én is, így némi segítségre lenne szükségem.

Már azt sem tudtuk eldönteni tutira, hogy AM3+ vagy FM2+ foglalatú legyen-e.

AM3+-os CPU-t nézett ki magának, ami konkrétan ez lenne: AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ BOX

Alaplapot pedig ezeket:

-ASUS M5A97 R2.0

-GIGABYTE GA-970A-UD3P

Persze bármi más jöhet hasonló árkategóriában, mit javasoltok?

Szó volt FM2+-ról is, de benchmarkokat nézve nem volt meggyőződve a teljesítményről, bár nem is egy kategória volt a két CPU amit nézett, mármint az AM3+-os és az FM2+-os.

Az A10-es CPU, amit kinézett, az ez: AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ BOX Black Edition

Ezen felül a VGA ilyen lenne: GIGABYTE GV-R927XOC-4GD R9 270X 4GB GDDR5 PCIE

Szükséges ebből a 4GB-os?! Nem sok az egy kicsit, úgy értem, nem felesleges?

Esetleg nem érné meg olcsóbban 2GB-os változat és esetleg a maradék összeget nem lehetne költeni másra? Igazából a RAM és a társai úgy gondolom jók, amiket választott. Nincs igazából konkrét keret rá, illetve nem mondott, de itt a legnagyobb kérdés most csak a CPU-VGA-alaplap trió.

2014. szept. 16. 18:03
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hajlik a haverom az AMD felé, de úgy tűnik, ha egy jó Intel + nVidia párossal szerelt gépre is rátudnám venni.

Egy Intel Core i5-4670K CPU-val szemeztem, alaplapot nem tudom, mit lenne érdemes venni hozzá. 20 e Ft körül lenne az alaplapra a keret.

VGA terén pedig nVidiát szeretne Intelhez, szerintem nincs semmi gond az Intel-AMD párosítással, de ez van.

Majd még holnap egyeztetek vele. Köszönöm az eddigi segítséget.

2014. szept. 16. 21:43
 12/12 anonim ***** válasza:

20k-ért nem nagyon fog lapot kapni 4670k-hoz.

én is inkább a 4460 + R9 290 kombóra szavazok, ha játékra kell neki. (a 4460 bármilyen 1 gpu-val szerelt kártyát kihajt).

Az meg hülyeség, hogy intel mellé csak nvidia mehet. Az R9 290-nel jár a legjobban. Annyira meg nincs sok pénze, hogy akármilyen vga-t beletudjon rakni, ennyiből még törekedjen arra, hogy a legjobb ár-érték arányú gépet vegye meg.

2014. szept. 16. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!