Milyen routerre lenne szükségem, ha 100mb-os internetről váltanék 1000mb-osra?
Ha ki is szeretnéd használni a 1000 Mbps-es kapcsolatodat, akkor mindenképpen cserélned kell a routert.
A LAN sebesség csak azt adja meg, hogy egy porton mekkora forgalmat tud kezelni. A te routered most 300 Mbps sebességre képes, LAN-onként 100 Mbps sebességgel.
Olyan routert kell keress, amely támogatja a gigabites kapcsolatot.
Szerintem tud :D
AMD fx-8120 8 core 3.1ghz
4GB ddr3 ram
7200rpm, 64mb hdd
Magyarországon ennél sokkal siralmasabb Internet árak vannak. Nem tűnik soknak érte, bár szerintem féleleges.
Max a szervert üzemeltetsz, akkor van értelme.
Nekem csak 10 Mbps -os van, ugyan annyit fizetek érte, mint te fogsz a 1 Gbps -os csomagért. (Nevetséges tudom, de nekünk magyarországi magyaroknak már fogytán van a humorérzékünk).
A 1043ND csak akkor fogja bírni a Gigabites csomagot, ha V2 -es hardver verzió. A v1 -es még OpenWrt firmware -el is csak 250 Mbps -ot bír max.
Szóval erre különösen ügyelj nehogy v1 -et kapj.
Persze ez csak a vezetékes kapcsolatra igaz, Wi-Fi -n mindkét hardver verziónál ideális körülmények között is max 130 Mbps -ot élvezhetsz.
Ha gyorsabb Wi-Fi -t akarsz, akkor AC szabványú router kell.
"TP-LINK TL-WR1043ND"
Inkább ne - WAN-LAN viszonylatban csak 120-180 Mbps-ot tud.
Ha már 1000 Mbps-os Internetre fizetnél elő, akkor inkább valamilyen AC-szabványú vezetéknélküli és gigabites vezetékes intterfészekkel elszerelt változatot válassz.
Mondjuk minimum egy ilyet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!