Néhány tanácsra lenne szükségem AMD-s gépet illetően. Mely alkatrészek érnék meg jobban?
Egyik ismerősöm szeretne egy AMD-s gépet, nem vagyok biztos benne, hogy jól dönt az alkatrészeket illetően, de mivel bizonytalan vagyok én is, így némi segítségre lenne szükségem.
Már azt sem tudtuk eldönteni tutira, hogy AM3+ vagy FM2+ foglalatú legyen-e.
AM3+-os CPU-t nézett ki magának, ami konkrétan ez lenne: AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ BOX
Alaplapot pedig ezeket:
-ASUS M5A97 R2.0
-GIGABYTE GA-970A-UD3P
Persze bármi más jöhet hasonló árkategóriában, mit javasoltok?
Szó volt FM2+-ról is, de benchmarkokat nézve nem volt meggyőződve a teljesítményről, bár nem is egy kategória volt a két CPU amit nézett, mármint az AM3+-os és az FM2+-os.
Az A10-es CPU, amit kinézett, az ez: AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ BOX Black Edition
Ezen felül a VGA ilyen lenne: GIGABYTE GV-R927XOC-4GD R9 270X 4GB GDDR5 PCIE
Szükséges ebből a 4GB-os?! Nem sok az egy kicsit, úgy értem, nem felesleges?
Esetleg nem érné meg olcsóbban 2GB-os változat és esetleg a maradék összeget nem lehetne költeni másra? Igazából a RAM és a társai úgy gondolom jók, amiket választott. Nincs igazából konkrét keret rá, illetve nem mondott, de itt a legnagyobb kérdés most csak a CPU-VGA-alaplap trió.
Ez úgy szörnyű ahogy van...
Mennyi pénze lenne rá?
egyik se éri meg.
Ennyiből már tényleg i5.
Fejleszthető, erősebb.
A 9370-nek horror fogyasztása van -> nagyon drága az alaplap hozzá, és drága a hűtés is, ami le tudja hűteni. (gyárilag nem is adnak hozzá. Alaplapnak számolj 30-40 között, Hűtésnek meg közel 20-at minimum. Egyszerűen nem éri meg.
Annyiból már i7-et dobsz össze.
Apu-t meg felesleges vga mellé. És annak az Apunak a teljesítménye egyenlő a 760k teljesítményével, szóval azok meg szimplán gyengék.
Gondoltam és reméltem is hogy ezt mondjátok, én személy szerint Intel párti vagyok, de ő meg abszolút AMD-s, szóval tartok tőle, hogy nem tudom még én sem rávenni az Intelre. Örülök, hogy említitek a 9370 fogyasztását, néztem a neten, magas tényleg, szerintem erről le is fogom beszélni.
Jól sejtem, hogy a M5A97 R2.0 alaplappal nem is menne az a CPU? A hivatalos oldalon azt írják, max fogyasztás (gondolom a TDP-re gondolnak): 140 watt
Mondom, eléggé laikus vagyok az AMD-k terén, nem is igazán szeretem őket fogyasztás meg más egyéb dolgaik miatt.
Játékra kellene amúgy a haveromnak, egyáltalán kell alá egy 9370 CPU?
Közben kifaggattam pénzösszeg terén: kb 210 eFt-ot szánna rá. Monitora, billentyűzete, egere van, talán házat sem cserélne és a tápegység is maradna. Ha jól emlékszem egy Cooler Master 600W-os tápja van, sajnos pontos típust nem tudok. Ezen a téren is bizonytalan vagyok, lehet, egy minőségibbel jobban járna.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igen, a 9370 alá brutál lap kell.
Játékokra meg nem jó, mert nincs játék, ami kihasználja a 8 szálat, az FX pedig csak akkor erős, ha minden szál dolgozik. Magonkénti ereje sokkal rosszabb, mint egy Intelnek.
A játékok meg mint tudjuk leginkább 2 magot használnak, most kezd terjedni a 4, de mire ott tartunk, hogy egy 2 magos cpu már nem lesz alkalmas játékra, addigra az FX sem. Az vegyen ilyen FX-et, aki sokat renderel. Játékra nem jók. Tapasztalatból mondom.
egy i5 4670k-val, vagy 4690k-val jobban járna (ha tuningolni is akar)
Intel Core i5-4460 processzor
Thermalright True Spirit 90 THE-TS90 processzor hűtő
Asrock H97 PRO4 alaplap
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9 memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Gigabyte R9 280X OC 3GB DDR5 GV-R928XOC-3GD videokártya
Zalman Z9 fekete számítógépház
Cooler Master 650W G650M RS650-AMAAB1 tápegység
Nagyon szépen köszönöm! Eddig ezzel nagyon sokat segítettetek! Megpróbálom Intelre rábeszélni, bár mindig AMD-s gépe volt, szóval nem lesz egyszerű. Köszönöm, hogy pár dolgot tisztáztatok, legalább tanultam belőle én is.
Ha még bármi ötletetek van még, várom!
Ha mindenképpen AMD, akkor FX8350 és Gigabyte GA-970-UD3P.
A FX-9370 ugyanaz, mint a 8350 csak gyárilag magasabb órajelen
VGA-ból meg R9 280 vagy 280x.
270x-nél nincs értelme a 4gb-nak ha nem CF-ben van.
Akkora textúráknál, ahol jól jönne a 4gb, ott 270x memória sávszélessége lenne a szűk keresztmetszet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!