Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows nem látja a wifit, de...

Windows nem látja a wifit, de linux igen?

Figyelt kérdés
Vettem egy új routert, ASUS RT-N12E, és adott egy netbook, MSI Wind U100. Eddig a netbookon linux futott egy memóriakártyáról, és látta a wifit, neteztem rajta. Most felpakoltam rá windows 7 startert, aztán egy xp-t, de egyik sem látja a wifim, sőt, sok wifit nem lát a környékről, amit a nagy gép igen. De van, amit lát! Ezt magyarázza meg nekem valaki :)

2014. szept. 15. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Talán a WPA2-es kódolással nem tud mit kezdeni. Próbáld ki, hogy a router titkosítását WEP-re állítod, és akkor nézzél rá a vindózzal - ha látja, ez volt a gond.
2014. szept. 15. 21:30
 2/6 czibles ***** válasza:

10 eve nem ajanlott WEPet hasznalni. Max 20 perc megtorni...

Csak hogy egy random tippet is mondjak:

Esetleg a routert fix 5GHz-ra raktad, a win, pedig a megfelelo driver nelkul nem tudja kezelni.

2014. szept. 15. 23:45
 3/6 A kérdező kommentje:
A routerem nem tudja az 5GHz-et.. A windows pedig, főleg a 7 csak megbírkózik a wpa2-vel, eddig nem volt ilyen gond..
2014. szept. 16. 07:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Nameg kódolás ide vagy oda, magát a hálózatot csak látná, de nem látja.. :/
2014. szept. 16. 07:56
 5/6 P.O.C. ***** válasza:
Válts Wi-Fi csatornát az Asus routeren.
2014. szept. 16. 14:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Le tudnád írni nekem a miértjét a csatornaváltásnak?

Direkt választottam ki a legüresebb csatornát, linux látja, a másik két gépen egy lenovo z510-en és egy acer d257-en win7 látja, akkor ezen miért nem?

2014. szept. 17. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!