Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tönkrement volna a videokártyám?

Tönkrement volna a videokártyám?

Figyelt kérdés

Radeon HD6790 (MSI)

Ma reggel játszani akartam, de fél perc után a kép kettévágódott, felcserélődött (bal oldali kép jobbra került és fordítva), csíkos lett, ugrált, zajos volt. Nem tudom, hogy mitől, full HD filmet simán nézek, de játszani nem tudok. Ha nem lenne tiszta hogy mi is a problémám, íme 2 kép: [link]

Mitől lehet?

2014. szept. 15. 09:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én megnézném a régi játékbeállításaid, és hogy az újra telepített között mi a különbség.

Nekem gyanús, hogy a régebbi játékban olyan beállítás volt, ami az újban nincs még.

Anizotróp szűrést, vagy valami árnyékolási beállítást, erőteljesebben használtad, mint most.

Szerintem, ellenére annak, hogy látszólag megjavult, ez a csíkozódás, a 3D-s meghajtó chip hibája szokott lenni, ill. az imént leírt marhaságokért felelős egység hibája.

Ezzel a hibával, még 100 évig el lehet pasziánszozni, de könnyen lehet, hogy a komolyabb játékoknál pár hónap múlva újra előjön ez a hiba, csak addigra már nem lesz garanciád.

Elég sokat mozgattad a kártyát, így az is lehet, hogy a kártya most pont "jól feszül" ahhoz, hogy megfelelően érintkezzenek a dolgok benne, rajta, de lehet, hogy elmozdítod, vagy kicsit még vetemedik a hőtől és újra bekrepál.

Én az eredetileg említett hibával, és a fotókkal elvinném a boltba, és pályáznék kereskedelmi érzékkel, ráfizetéssel egy hasonló szintű 8-assal kezdődő kártyára.

Ha lecserélik, az csak jó lehet, újabb pár évre.

Ha nem, akkor visszakapod és olyan lesz mint most.

2014. szept. 16. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!