Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi RAM kell?

Mennyi RAM kell?

Figyelt kérdés
Kingston HyperX DDR3 8GB 1600MHZ CL9 KIT ilyen ramom van, + egy régebbi gépből szereztem 2*2 gb nem tudom mennyi MHZ-es ramot, az alaplapba beraktam az újak mellé, win7 64 bit fel ismeri az összeset, így 12gb ramom van. A régi ramok (tényleg régiek) nem rontják az újabbak teljesítményét? Vagy minnél több GB annál jobb? Játékra.

2014. szept. 8. 20:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Milyenek a régiek? Kicsit valószínűleg rontják, de nem nagyon észrevehető.
2014. szept. 8. 20:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyertél vele semmit mert az új ramok a régi sebességén fognak menni.
2014. szept. 8. 20:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Kellene ismerni a teljes hardvered, és a régebbi RAM ok frekvenciáját is, ugyanis mindig a leglassabb frekin fog menni az összes RAM.
2014. szept. 8. 20:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem, pontosan mire vagytok kíváncsiak, és hogy tudom megmondani a régi ramok hány mhz-esek? Valami program esetleg?
2014. szept. 8. 20:49
 5/11 CspCsj ***** válasza:
100%

CPU-Z kiírja a Memory fülön:

[link]

(jobbra a setup vagy zip)

2014. szept. 8. 21:07
 6/11 A kérdező kommentje:

Ezeket a képeket az alaplapom saját programjával lőttem, szerintem megbízható, mutat infót RAM-ról is;

[link]

[link]

2014. szept. 8. 21:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem szedd ki, felesleges. ha valamikor is elűfordulna, hogy megtelik a 8 giga ram, akkor tedd be. de ezt 1 játék sem fogja elérni, azt garantálom
2014. szept. 8. 22:03
 8/11 anonim ***** válasza:
1333mhz-en mennek.
2014. szept. 8. 22:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Tehát vissza fogja a gépet, játékot? Ha kiveszem lesz bármi gyengülés?
2014. szept. 8. 22:23
 10/11 CspCsj ***** válasza:

Játékra 8GB elég. Megnézheted Feladatkezelőben (Ctrl+Shift+Esc) a Teljesítmény fülön, hogy játék közben mennyi a szabad/elérhető memória. Próbáld ki valamelyik új játékkal.

Megnézném, hogy a használt játékoknál van-e számottevő különbség az FPS értékekben a plusz memóriákkal/nélkülük.

Esetleg futtass le egy 3D benchmark-ot is a plusz memóriákkal és nélkülük, lesz-e valami különbség:

[link]

2014. szept. 9. 06:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!