Miért lassú a Wi-fi? (nem az internet)
Van egy 54 Mb/s sebességű routerem, ami 802.11g szabványt használja. Viszont valamiért nem akarja kihasználni az az 54 megabitet, két gép között csak ~800 kB/s sebességet tud produkálni fájlok másolásakor. Mi okozhatja ezt?
ui. Tisztában vagyok vele, hogy az 54Mb/s= 6,75MB/s, illetve hogy nem tudja maximálisan ezt kihasználni, de a 800kB/s még ennek a negyedét sem használja ki...
A netem 5 megabites, úgyhogy azt nem zavarja, de a LAN nagyon lassú
A router: D-Link DSL2641-R
A drivereket gondolom frissítetted. Néha előfordul, hogy a gyári driver is hibás, erre általában hotfixeket ad ki a gyártó. Azért lesd meg a gyártó honlapján a letöltéseket, vagy típus alapján keress rá a google-n.Én is így tudtam csak orvosolni az amd lapon lévő inteles (!) wifim kapcsolatvesztését, amire a gyári oldalon nem találtam megoldást, csak egy third party oldalról mutató linkkel.
Mennyire vagy falakkal leárnyékolva a routertől?
az egyik gép ugyanabban a szobában van, a másikat egy fal válassza el, de a jel a maximumon van (egy külső antennás TP-link adapter van a gépen)
Viszont elég sok wi-fi van a környéken (a Windows most éppen 24-et mutat), ezek jele jóval gyengébb (1-2 csík), de minden csatornát lefoglalnak. Ez így mennyire befolyásolhatja az adatátvitelt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!