Elméleti kérdés: mi lenne a megoldás, ha tönkremenne egy 1366-os alaplap?
Szerencsére semmi baja, de elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy mi van akkor, ha meghibásodik és cserére szorulna? Interneten utánajárva az ilyen foglalatú alaplapok forgalmazása megszűnt! (Csak használtan lehet kifogni egy-két darabot, kitudja milyen állapotban.)
Az alaplap-proci csere helyett van-e kézenfekvőbb megoldás? Szerviz tudna szerezni? Elvileg (bár már nem garanciális) de a javítást vagy kompatibilis cserét fel kellene tudniuk ajánlani, nem?
(Ugyanez igaz a i7 920-as procimra is.)
Járt már valaki így?
"Elvileg (bár már nem garanciális) de a javítást vagy kompatibilis cserét fel kellene tudniuk ajánlani, nem?"
Akkor a 20 éves alaplapokból is tartaniuk kéne cseredarabot (újat)?
Szerintem nem fognak tudni ők sem újat szerezni, ha te sem találsz. És ez nem is várható el tőlük a gyártói garancián túl.
A megoldás szerintem a használt alaplap lenne, ami valószínűleg rengeteg utánajárással menne. + ugye ki is kéne valahogy próbálni, mielőtt megveszed
Vagy az alaplap + processzor cseréje (előtte mondjuk eladhatnád azt, ami jó maradna).
Ilyen alapon akkor DDR2-es memóriát se forgalmazzanak.. :)
Vagy a 775-ös alaplapokat minek forgalmazzák? Az is régi..sőt! Ami még megdöbbentőbb: [link] Annak az elődje is forgalomban van még!! Oké, ott a 2011-es, de akkor kuka a proci?
Eladás esetén is nagyot bukna rajta az ember, hiszen max egy 15-20-ért lehetne eladni. Ha pedig cserélném, akkor már méltó utódra váltanám, amihez megint jó pár évig nem kéne nyúlni, tehát 2011-es foglalatban gondolkodnék csak. Annak pedig töredékét sem fedezné amit a 920-ért kaptam. (Arról nem is beszélve, hogy mit kezdek a 6db 2GB-os modullal. Vagy veszek egy vagyonért 8 slotosat vagy kettőt kenhetek a hajamra.. :))
Sőt.. mind a 6 darabot adhatom el, hiszen 8GB ram kevés lenne, vagy megpróbálnék szerezni még 2db-ot, de akkor meg 50-60 alatt nem nagyon úsznám meg az alaplapot.
Erre a helyzetre nem tudnék nyomdafestéket tűrő véleményt írni! :)
"Ilyen alapon akkor DDR2-es memóriát se forgalmazzanak.. :)"
Félreértettél, nem azt írtam, hogy jogosan nem forgalmazzák. Hanem azt, hogy nem várhatod el, tehát NEM KELL TUDNIUK felajánlani cserét. Ezt kérdezted. De lehet, hogy én írtam félreérthetően, bocsi.
Tehát röviden: forgalmazzon nyugodtan x éves dolgokat, de nem várhatod el, hogy forgalmazza azt, ami éppen neked kell ezek közül.
Egyébként is valószínűleg a régebbi cuccok (RAM, alaplap, stb.) készleten maradt dolgok lehetnek, amiket még újként árulnak. DDR2-es ramot még talán gyártanak, de 5-10 éves alaplapot már nem hiszem.
Egyébként a videomagnóval is ez a helyzet. Akinek VHS-n maradtak a családi videói és bír szerezni egy magnót használtan az megnézheti még őket! (Természetesen a minőségi digitalizálást felejtsd el házilag, hiszen arra 0 az esély, hogy TBC-s lesz amit találsz.)
Valahogy én nem bírom megemészteni ezt a fejlődést, pedig még 30 se vagyok.
Megértem ezeket, amiket mondasz.
És szerintem csak a gyári garanciára vonatkoznak ilyen szabályok. Ami tényleg nem egy túl hosszú idő...
A VHS-es probléma meg tényleg jó példa...
#8 Nem kell vigyázzba vágnia magát, max a fogyasztóvédelem behajtaná rajta a büntetést. Valószínűleg valami kompromisszumra jutnának pl.: a meglévőt javítják vagy az új árából kedvezményt adnának. Én ezzel is kibékülnék...
De azért azt te is beláthatod, hogy elég tisztességtelen húzás a részükről főleg ebben a kategóriában. Aki ezt veszi annak ez munkaeszköze nem csak szórakozás ezért meglehetősen rosszul érintene ha 3-4 évente 500-600ezret kéne kidobnom az ablakon egy 30ezres alkatrész miatt.
Szia! Elméleti megoldás a problémára: Eladod alkatrészenként. A befolyó összeget meg összegyűjtöd, és nem mész el a közeli pékségbe venni 2kiló túrós batyút. Nézz szét az egyik ismert internetes áruházban hogy KB mennyit ér a géped alkatrészei! Közép árakat nézzél ne a legolcsóbbat.
Szóval ne parázz! Játssz, fogyassz, ha gáz van add el, és nézz újjat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!