Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elméleti kérdés: mi lenne a...

Elméleti kérdés: mi lenne a megoldás, ha tönkremenne egy 1366-os alaplap?

Figyelt kérdés

Szerencsére semmi baja, de elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy mi van akkor, ha meghibásodik és cserére szorulna? Interneten utánajárva az ilyen foglalatú alaplapok forgalmazása megszűnt! (Csak használtan lehet kifogni egy-két darabot, kitudja milyen állapotban.)

Az alaplap-proci csere helyett van-e kézenfekvőbb megoldás? Szerviz tudna szerezni? Elvileg (bár már nem garanciális) de a javítást vagy kompatibilis cserét fel kellene tudniuk ajánlani, nem?

(Ugyanez igaz a i7 920-as procimra is.)

Járt már valaki így?

2014. aug. 27. 11:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#9 A gépet magad raktad össze alkatrészenként, vagy vettél egy Brand modellt?

Ha az utóbbi, akkor mehetsz a márkatulajdonoshoz és valószínűleg találtok valami kompromisszumos megoldást, bár valószínűleg közlik, hogy mekkora horror összegért szerzik be a szükséges alkatrészeket, amikre te majd nem tartasz igényt.

Viszont ha magad raktad össze, akkor az alkatrészek - például az alaplap - gyártóitól külön-külön kell javítást kérned. És hogy is szól a jogszabály? Bizonyos ideig biztosítani kell a pótalkatrészt. Vagyis az alaplap esetében a kondenzátorokat, integrált áramköröket, foglalatokat, stb.

Ha a garancia lejárt, akkor még megjavítaniuk sem kell. El sem kell vállalniuk a javítást. Még a hibakeresést sem.

2014. aug. 27. 22:12
 12/13 A kérdező kommentje:

#11 Természetesen magam raktam össze az utolsó csavarig. Igen, értem én az ő oldalukról is a dolgot, viszont összességében szerintem az lenne az elvárható (feltételes módban!!) és tisztességes húzás a részükről, ha a javítást a garanciaidőn túl (természetesen pénzért) de vállalnák. Ha 25-30-ért megjavítják még mindig olcsóbb, mint megvenni egy gombhoz a kabátot is.

Egyébként biztosítás szempontjából jó ez a gyors fejlődés. Előbb szűnt meg a hangkártyám, mint hogy leeshetett volna az ára! :D Így az utolsó forgalmazott ár 20eFt-al több, mint amennyiért vettem!

2014. aug. 28. 10:14
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

#12 ha a példádnál maradunk, akkor az alaplap alkatrésze - aminek az utánpótlását biztosítani kell - nem maga az alaplap, hanem mindaz, amikből össze van rakva.

Azok viszont általánosan használt elektronikai elemek. legyen az egy kapacitás, egy induktivitás, egy ellenállás, egy csatlakozó, vagy kapcsoló. Ebben viszont nincs hiba.

Fenntartom, hogy ha adnak egy árajánlatot, a végén te leszel az, aki nem tart igényt a szolgáltatásra.

2014. aug. 28. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!