A Hdmi-vel lenne a gond?
Intel Core 2 Q8400
AMD HD5750
4GB DDR3
Asus VX-279Q monitor
Ezen a héten vettem egy ASUS monitort és sajnos nem az igazi. A gépet korábban már összekötöttem egy Panasonic FullHD plazma tv-vel HDMI segítségével és azt tapasztaltam hogy levágja a kép sarkát. Később ezt Catalyst Control Centerrel orvosoltam és szép képet kaptam. Azonban ugyanezzel a HDMI-vel összekötöttem a gépet és az ASUS monitort és ugyanúgy levágta a képet kinagyítottam de úgy vettem észre, hogy sima D-SUB-al szebb képe van és nem is vágja le a képet. Kicseréltem a HDMI-t egy újabb fajtára de ugyanúgy jártam vele. Nincs ötletem. Ez így normális?
Nem normális.
Nincs a monitorhoz valami illesztőprogram?
A felbontás be van állítva?
A videokártyához fel van telepítve a megfelelő driver?
Sajnos a monitorhoz nincsen illesztőprogram, csak egy szoftvert találtam a hivatalos oldalon, de az nem segített.
A videokártya szoftvere friss, és a felbontás is 1080p.
A D-Sub analóg jelet visz át, amit a monitor elektronikája alakít át a maga számára digitális jellé.
A HDMI-nél viszont a videokártya digitális jeléből dolgozik
A monitor kézikönyve azt írja, hogy nyomd meg két másodpercig az S/A gombot a monitoron és kalibrálja magát.
Az S/A gombot kipróbáltam, de nem működött.
A natív felbontásnál pedig csak 1680X1050-et enged.
Akkor itt a bibi. A monitorod natív felbontása 1920x1080 képpont.
Milyen képfrissítést használsz? 60 Hz-nél ne állítsd magasabbra. Ha több, vedd lejjebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!