Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meddig lesz Amd3+?

Meddig lesz Amd3+?

Figyelt kérdés

Meddig lesz ez az elsődleges amd játékplatform?Azért kérdem mivel nekem egy fx 6300 -am van és félek ha pár év mulva felújításra lesz szükség nem találok megfelelő processzort . Mivel ha már most eltemetnék akkor nem hinném hogy újításkor váltanék +2 magra , arról nem is beszélve , hogy 125 wattot fogyasztanak .

A választ előre is köszönöm.

2014. aug. 19. 12:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Semeddig már nem jön ki új...
2014. aug. 19. 16:31
 12/22 anonim ***** válasza:

"de ha arra kerül a sor nem hiszem , hogy ezér a +2 magér megveszem"

Persze, hogy nem veszed meg. Minek vennéd meg? Hülyeség is lenne megvenni játékra.

Mire gondolsz mikor azt mondod "arra kerül a sor"?

- arra, hogy nem lesz elég a FX6300-ad játékra?

Nyugodj meg, akkor az FX8300 sem lesz elég játékra.

Vegyél egy jó erős videokártyát, és felejtsd már el, hogy fx4 mag meg fx6 mag meg fx8 mag, tökmindegy játékra kettő fölött hány magod van...

2014. aug. 19. 16:38
 13/22 A kérdező kommentje:

Az arra kerül a sor nálam 4-5 év . Tudom , hogy most egy remek processzorom van de a fejlődés nem áll meg a magok pedig gyarapodnak és a minimális gépigény lista falja be a régi konfigokat . Ma pl. Már egy alap 4 magos cpu-val már talán a közepes beálítást sem engetheted meg magadnak (watch dogs). Azért vagyok cpu-orientált mert ma megjelenik egy foglalat holnap pedig , bocs jobb nincs az alaplapodba vegyél újat mindemből. A vga-t pedig akkor cserélsz amikor

akarsz . Amúgy tényleg nem lesz új cpu ?

2014. aug. 20. 00:22
 14/22 anonim ***** válasza:

"Ma pl. Már egy alap 4 magos cpu-val már talán a közepes beálítást sem engetheted meg magadnak (watch dogs)"

dehogyis nem!

ajánlom figyelmedbe az alábbi videót:

Itt a Watch Dogs játékot futtatják Full HD-ben Ultrán egy GTX 780 videokártyával.

A lényeg a proci felhozatal , csak proci cserével ugyanolyan beállítások mellet tolták a játékot. (Kár hogy nem találtam AMD proci cserélgetős verziót...)

Pentium G3450 3.4GHZ 2 mag 2 szál 22.000 Ft

- Core i3-4130 3.4GHZ 2 mag 4 szál

- Core i5-4430 3.2GHZ 4 mag 4 szál

- Core i5-4670 3.8GHZ 4 mag 4 szál

- Core i7-4770 3.9GHZ 4 mag 8 szál 87.000 Ft

http://www.youtube.com/watch?v=MbXZF7yUhgc

látható, hogy a 2 mag 2 szál kissé kevés fps-ben, de a 2 mag 4 szál egész jó.

viszont a 2 magos 2 szálas procival Ultra beállításon , közepes beállításon, és minimum beállításon is ugyanennyi fps-t termelt volna a játékban. Erre mondják: "nem hajtja ki a proci" A proci miatt laggol a játék de nem a beállított részletesség miatt. Tehát videokártya függő az a dolog, hogy milyen felbontáson és milyen részletességgel tudsz játszani. Persze kell mellé egy olyan proci ami elvégzi azt a feladatot amit a játék megkövetel.

a 20.000 Ft-os 2 magos 2 szálas G3450 nem teljesített túl jól a brutál videokártya mellett.

a 28.000 Ft-os 2 magos 4 szálas i3 4130 már nagyon jó volt ugyanazzal a videokártyával, ugyanazon beállításokkal.

Szóval ne aggódj már annyit a 6300-ad miatt , ha veszel mellé egy jó erős vga-t szépen eljátszogatsz velük akár Ultrán is.

És 5 év múlva úgyis eljön az idő és cserélsz procit foglalatostól, alaplapostól ....mert elavul, kevés lesz játék alá.

Üzletpolitika az egész, ha 5 év múlva is jó lenne a procid játékra, felkopna az AMD és az INTEL álla...ezt pedig nem hagyják....:)))

2014. aug. 20. 01:07
 15/22 anonim ***** válasza:

És azt csiripelik a madarak, hogy nem akarnak procit kiadni, ők ezentúl az APU-kra koncentrálnak. Ha ez igaz, akkor az AM3+ platform halott.

De!

Nézzük meg mit csináltak eddig az APU platformon:

-Kiadták 2011 közepén (3 éve!)a Llano FM1-es APU-kat, hogy: nézzétek ez a jövő! A prociba integrált 3D videokártya!

-Egy évre rá 2012 októberében (2 éve!) jöttek a Trinity és Richland APU-k természetesen más fajta, FM2-es foglalattal. Ezeket az APU-kat már nem tehetted bele az egy éves sem múlt FM1-es alaplapokba!!!

-Idén januárban? jöttek ki a Kaveri APU-k ismét másik fajta FM2+ foglalattal. Ebben megint az volt a szép, hogy nem tudod őket beletenni a még teljesen fiatal FM2-es alaplapokba!!!

-Szóval 3 év alatt 3 féle foglalatot hoztak ki APU téren, és az újabb APU-kat nem tudod beletenni a régebbi alaplapokba. Kénytelen vagy új lapot is venni!

-2015-re (1 év múlva) várják a Carizzo nevű APU-k kijövetelét. Kérdem én: ennek majd milyen foglalata lesz?

FM3 ???? Vagy FM3+ ??? Ha igen akkor ezt sem tudod betenni egy ma vásárolt FM2+ alaplapba...

És remélem ezen bukik meg az AMD: az évenkénti foglalatváltáson.

Eddig azt mondták, az AMD a szegények processzora, mert olcsóbb az Intelnél, kis pénzű ember is megengedheti magának.

Ha viszont fejleszteni akarod a jövőben de nem tudod, mert rákényszerítenek az alaplapcserére is, akkor szerintem nagyon sok embert el fognak üldözni maguk mellől.

De ne legyen igazam....

2014. aug. 20. 01:29
 16/22 A kérdező kommentje:
Most olyat írtatok amin nagyon megkepődtem . Komolyan megy 2mag/2szálon a watch dogs ?Igaz hogy 20fps-el de megy .Azért ez megnyugtató . Az viszont már nem hogy évente caerélik a foglalatot. Ha azt vesszük hogy az am3+ már kint van 2-3 éven (nem tudom pontosan a google-n sem találtam ) akkor nem lehet már sok ideje .
2014. aug. 20. 12:24
 17/22 anonim ***** válasza:

semmedig már nem adnak ki.... (nem írtam le elégszer...)

https://www.youtube.com/watch?v=5bzYMXKu_gs

kemény 20 fps.... (igen néha be droppol de tartja 30 on áltatlában)

2014. aug. 20. 12:32
 18/22 anonim ***** válasza:

Ugye ugye?

Teszteket kellene olvasni, nem a GYK vérpistikéire hagyatkozni ,hogy mi értelme is van a több magos prociknak.

Nézd meg ezt a 2013-as tesztet:

[link]

Van itt 21 processzor a 2 magostól a 8 magosig, társítva egy jó videokártyával. Full HD-ben. Majdnem teljesen egyforma fps-t produkáltak a játékok , proci magszámtól függetlenül.

Itt egy 2014-es teszt:

[link]

Ide már be sem vettek 8 magos procit. Minek?

Egy évvel később sem lett más az eredmény.

Itt egy olcsó 2 magos 2 szálas G3258 intel proci húzva kontra drága i7 BF4 alatt egy brutál jó videokártyával:

http://www.youtube.com/watch?v=lUlS5Q7tEJI

Van fps különbség?

Jól tudod, a Socket AM3+ 2011-ben (3 éve) jött ki, azóta gyártottak rá már egypár procit. 2011-ben érdemes volt AM3+ -ra tervezni. De ha azt mondják az AMD-nél, hogy ők már csak APU-ban gondolkodnak, akkor azt nem AM3+ -on fogják tenni, hanem a 2011-ben elkezdett FM1-es majd folytatott FM2-es, majd FM2+ vonalon.

Semmiképp sem megnyugtató, hogy ilyen sebességgel cserélgetik a foglalatokat egy széles-körben elterjesztésre kívánt platform bevezetésénél. 3 éve kezdték az FM1 Llano APU-kkal és 2012-ben már nem adtak ki rájuk több procit (APU-t). Elfelejtették az FM1 vonalat.

Behozták 2012-ben az FM2 foglalatot, de 2013-tól nem adtak ki rá sem új procit sem új APU-t (az utolsó a 760K és a 6800K egy éve). Elfelejtették az FM2 vonalat.

Idén januártól vannak FM2+ APU-k de sima procikat még nem gyártottak FM2+ foglalattal. Ha ezentúl csak APU-kra koncentrálnak, akkor lehet soha nem is jön több sima proci? És jövőre az FM2+ vonalat is elfelejtik?

Van még egy nagy baj az APU-kkal. Mikor kiadják őket, nagyon drágák viszont gyorsan esik az értékük. Mert van bennük egy integrált vga. Drágábbak kijövetelkor mint egy sima proci, pedig csak CPU teljesítményben egyformák. Mi lesz azzal aki nem akar APU-t venni, mert ő egy jó teljesítményű dedikált játékra való videokártyát fog használni a rendszerében? Kénytelen lesz új APU-t venni mert az AMD nem árul mást....? Drágán?

Szóval ez az egész nem gyártunk ezentúl mást csak APU-t mizéria az évenkénti foglalatcserével drágán, nagyon büdös nekem.... :)) Nem szeretnék alaplapot cserélni évente. Senki nem szeretne. Nem azért választottam az AMD-t ,hogy hosszútávon drágábban jöjjek ki egy AMD rendszer fejlesztéssel mint az Intellel.....

De ez csak az én elmélkedésem, nem kötelező komolyan venni....

2014. aug. 20. 13:14
 19/22 A kérdező kommentje:

-Látom hogy sokszor leítad de az interneten nem találtam erre infót én csak azt találtam hogy még a fx 8300 még biztosan kijön .Hol olvastad ?

-Hú nem keveset írtál és totál igazad van . Szerintem az AMD az áramszolgáltatókkal szerződött le .Mindent összevetve lehet tényleg drágábban jövünk ki az egészből .

2014. aug. 20. 20:22
 20/22 anonim ***** válasza:
Fx 8300 az is egy emelt órajel változat lesz ....(ha lesz) szeritem ha kb 1-2 éve nem adtak ki rá semmit nem is fognak.
2014. aug. 20. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!