Videokártya vásárlás előtt állok és egy kis segítséget s szeretnék, hogy ÁR/ÉRTÉK mi lenne megfelelő választás? 35k-45k értékben
Elmagyarázom...
1.: Szoktam számítógépeket telepíteni: ekkor általában mindig az (ATi) AMD kártyákkal kell baszakodnom... :-) ...nVidia-val nincs gond!
2.: Szoktam számítógépeket programozni: észrevettem egyszer, hogy az ATi kártyás laptopom ugyanazt a felületet OpenGL-es felületet 180FPS-el hajtja meg, amit a GTX-es gépem normálisan annyival amennyifel éppen kell (60FPS, 75FPS, stb.)... ...talán ezért gondolják a Radeonokat olyan örültgyorsnak... ...holott panaszok is vannak ám, azt nem veszi észre a sok fanatikus ajánló! :-)
3.: Szoktam játszani is, meg filmeket is nézni: nos ebben az esetben sem kerültem még olyan helyzetbe, hogy bármi panaszt is mondjak az nVidia-ra... :-)
Félreértés ne essék, régebben tényleg nagyon jók voltak az ATi kártyái, imádtam is őket... ...de aztán egyszer kipróbáltam az nVidia-t, soha nem vennék mást! :-)
Mindig jöttök a villanyszámlával, aki ilyen árkategóriában gondolkozik videokártya vásálásán, ne a villanyszámlába kapszkodjon már..., TV nézés közben több áram elmegy... :-)
Nálam az nVidia alapból 5%-ékát eszi meg a TDP-nek, játszani meg nem reggeltől estig szoktak... :-)
tudtam én, hogy nem olyan egyszerű ez :D
lényegében film, net és azért a mai játékoknak se mondjon nemet a kártya , nem feltétlen ful HD legyen a cél de azért ne erölködjön a gép a játéknál
"Mindig jöttök a villanyszámlával, aki ilyen árkategóriában gondolkozik videokártya vásálásán, ne a villanyszámlába kapszkodjon már..., TV nézés közben több áram elmegy... :-)"
De most nem TV-t vesz a kérdező, hanem videókártyát. 100W TDP különbség meg sok, ha tényleg játszik vele rendesen. Igen, ha böngészik, filmezik akkor kb. mindkét gyártói kártyái elvegetálnak 5-10W-on. De ha minden nap játszik 3-4 órát (ez MMO-kkal nem eléképzelhetetlen, bár nem írta a kérdező, hogy mivel játszik), amikor teljes terhelés közelében megy a VGA, akkor az egy évben 35ft/kWH-s átlaggal számolva 4-5000 forint különbség. A VGA élettartam 3-4 év, az már tetemes összeg lehet. De ha csak átlagban napi 1-2 óráról van szó, ott is kijön 7-9000 forint különbség, mire lecseréli a kártyát. Arról nem is beszélve, hogy magasabb teljesítmény mellett több hőt is kell elvezetnie a hűtésnek, az ilyen kártyák gyakrabban is mennek tönkre, hangosabb, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!