Egy R9 280X elvinne két monitort?
Van egy régi, 1440x990-es ASUS monitorom, gondoltam jó lesz játék közbeni netezésre, stb akár.
Mellé lenne egy
egy ilyen: [link]
vagy egy ilyen : [link]
A régit gondoltam DVI-re kötöm, most is úgy van, az újat meg majd HDMI-re.
Nyilvánvaló, hogy csak az újon menne játék, a másikon max. egy böngésző.
Szóval - szerintetek elvinné-e, és melyik monitort választanátok (nem muszáj a kettő közül, csak 50e alatt)?
Általánosságban beszélek, nem egy-egy konkrét típusról.
Bár igazából a DELL monitorai pont hogy nagyon is jók, kifejezetten ajánlottak. A japánok - iiyama, NEC, Eizo szintén jó minőségű monitorokat készítenek. Az LG és a Philips bizonyos típusai szintén a jobb fajtából valóak (nem mind), a Samsungnál meg a BENQ-nél kb. fordított az arány: sok a gagyi a termékpalettán és kevés néhány jó - rajtuk kívűl sajnos az összes többi gyártó is inkább ebbe a kategóriába sorolható, sem mint a többibe.
"iiyama, NEC, Eizo" - a probléma az, hogy ezek számomra ismeretlen márkák, és kétlem, hogy esetleges elromlásuk esetén jól kiépített garanciaérvényesítő-hálózatuk lenne...
Te kétled, én viszont tudom, hogy nem így van :-) Egyébként épp ez a baj, hogy az emberek többsége nem is ismeri a prémium-márkákat, csak bebattyog a legközelebbi PC-boltba és leveszi az első közepesen-olcsó dobozt a polcról, amire rá van írva, hogy "LED","3D" vagy "FullHD". A legtöbb ember pedig napi több órát bámulja a monitort, mégsem mutat semmi igényt valamiféle színhűségre, konstrasztra vagy normális háttérvilágításra. Lehet, hogy nem 25k-ba kerül egy jófajta monitor, hanem mondjuk 50k-be vagy 60k-ba, netán a még jobbak 150k-ba de most lehet olyan típusokt venni, amik jó eséllyel a következő 6-8-10 évben nem igényelnek cserét - az durván úgy 10.000 óra működési idő, bőven elég arra, hogy valaki összeszedjen egy pár dioptriás szemüveget...
No ez már nem rossz, de mivel én azért törekednék arra, hogy minél jobb minőségű legyen, örömmel várok még mindig monitorajánlatokat (ha lehet, konkrétakat) - átfogalmazva:
50000 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!