Miért ekkora intel fan itt mindenki?
Mert az Intel jobb, gémingre, 3d-re és hasonlókra csak azt szabad ajánlani. Nézd meg az Intel és az AMD csúcsprocijait. Ott van az FX 9valami, és egy I7 4960X(esetleg 17 4790k). Melyik az erősebb?
Az IGP nem annyira erős. Ja, az AM3+, az AMD csúcsa halott foglalat. Én max. HTPC-nek vennék AMD-t, abból is AM1.
És igen, Intel 4ever.
Az van, hogy az Intel volt az első, és állítólag abból vát ki az AMD is. És ennél fogva gondolom több fanja van az intelnek. (mondom én, egy AMD fan(és nem proci hűtő venti vagyok xD)). Szerintem egy közép-alsó kategóriás PC-be sokkal jobb az AMD rövid távon. Mert ugye az Intel-t azért szokták ajánlani mert kevésbé melegedig, erősebb 1 szálon, és kevesebbet fogyaszt. Na igen ám, de a mai jhátékok már használnak 8 magot is, és olyan proci hűtők vannak, hogy még afrikát is lehűtenék ha kellene. A fogyasztásról meg annyi,t hogy mire megtérülne az intel +ára, addigra az a CPU tuti hogy kimegy a divatból, és váltanál.. BÁR egy felső kategóriás PC-be én Intel-t vennék, mert ha összevetjük a legerősebb intel és AMD proci-t akkor az intel jön ki győztesként. De ezeket a PC-ket már cask 3D tervezésre, és modellezésre használják. Szóval: Játékra AMD, Programozásra, modellezésre Intel
Remélem megfelel a válasz, és ha valamire még kíváncsi vagy akkor írj privátot.
Nézd át a saját válaszod, majd javítsd ki magad! :)
2. vagyok
Szerintem rosszul közelíted meg az egészet. Azért mert logikusan gondolkozik a nagy többség, azért nem kell mindjárt intel fannak jellemezni. Senkinek sem érdeke, hogy drágábban megvegye azt a procit (Athlon X4 760K), amelyik többet fogyaszt, egy olyannal szemben, amelyik olcsóbb és kevesebbet fogyaszt és ugyanolyan erős(Pentium G3420). Szerintem a nagy hangsúly nem azon van, hogy az AMD rossz, hanem hogy az intel ugyanolyan jó és olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, és bővíthető. Szerintem ezért nem érdemes neheztelni senkire, hogy intel fan lett vagy lesz.
Elolvastam a hozzászólásokat, sok értelmes megjegyzést is tartalmaztak... :-)
Nekem csak az első gépem (386 DX 40MHz, 8MiB RAM, 120MiB HDD, stb) volt intel, semmi bajom nem volt vele...
Én nem vagyok abban olyan biztos, hogy az AMD az intelből vált volna ki... ...az Intel inkább felfal mindent és mindenkit, lásd intel-fan-ok... :-)
Ezután már csak AMD-s gépeim voltak, egyikkel sem volt soha semmi baj, nos és én elsősorban programozásra használom a gépeket, ami persze nem azt jelenti, hogy mást nem akarok rajtuk csinálni...
Sőt elsőbb nagyon pártoltam az ATi kártyákat, melyekkel pont az a helyzet, mint a procikkal, valami érthetetlen oknál fogva jobbnak tartják az nVidia-tól... ...erről is tudnék írni egy könyvet nektek... :-)
Tehát manapság csak és kizárólag nVidia kártyát vennék, és ismerek olyan céget, ahol csak és kizárólag AMD gépeket használnak... ...igen talán azért is mert azok olcsóbbak, és nem vagyok benne biztos, hogy annyival jobbak is... ...pl az nVidia kártyák valóban drágábbak az ATi-knál, de ez utóbbiakkal az utóbbi időben sok baj van... :-)
Az APU-ról meg csak annyit, hogy ki mire akarja használni a gépet, én jobban szeretem, ha a processzor csak azt csinálja, ami a feladata, és a GPU meg azt ami az ő feladata... ...nos abban is van valami, hogy ha együtt van a kettő, mint APU akkor az adatátvitel is gyorsabb, de szarok rá! :-)
Abban is igazad van, hogy az AM3+ os foglalat kifutóban van, de mire kicserélem, már az FM2+ is a múlté lesz! :-)
Üzlet ez az egész!
Én nem panaszkodom, nekem mindenre jó az AMD+nVidia gép-atomerőművem... :-)
Hogy a fogyasztása? Tudjátok itt valaki megmondta az igazat, az intelesek előre kifizetik az áramszámlát, ennyi... :-)
Tölem mindenki azt szeret amit akar, én akkor is AMD-s maradok! :-)
kedves kérdező.
2014 év közepét írjuk a jelenben , ezen nem tudunk változtatni.
A kérdésed javarészt a játékra ajánlott gépekről szól, tehát akkor maradjunk csakis ezeknél.
Illetve fektessünk még le egy tényt, hogy ha ma veszel gépet, akkor azt a jövőnek is veszed, szeretnéd használni még pár évig ugye?
Tehát ma 2014 közepén azért ajánlja mindenki az intel 1150-es alaplapokat és procikat mert ma "hosszabbtávra" (2-3 évre) ez jobban ajánlott. Könnyebben cserélsz később g3420-ról i5-re vagy másra mint az AMD-nél bármely foglalatnál.
Azt mondják az AM3+ elavult de nem tudni mikor jön ki helyette másik és az meddig marad meg.
Ha ugyanazt csinálják itt is mint az APU-knál, hogy kihozták az FM1-et majd rá egy évre az FM2-őt majd rá egy évre az FM2+ foglalatot akkor az nagyon ne jó, hogy csak alaplapváltással tudsz új procit/apu-t venni.
Apropó APU. APU-s géppel nem lehet a jövőre építkezni játék terén. egykettőre kelleni fog egy diszkrét videokártya mellé, ami megintcsak drágítja az amúgy sem olcsó rendszert...
Egy nagyon nagy baja van az APU-nak, az hogy rendszermemóriát használ. Lehet az az APU akármilyen drága, meg sok magos még mindig a rendszer ddr3-as memóriáit fogja használni működéskor, míg egy diszkrét kártya ami kezdésnek játékra is elmegy már évek óta ddr5-öt használ. És mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy minőségi játékhoz (nagy felbontás nagy részletességgel) nem a processzor a fontosabb hanem a videokártya milyensége.
Betehetsz te egy 100.000 Ft-os processzor mellé egy ddr3-as GT610-et nem fog full hd felbontáson futni high-ultra részletességgel egy mai játék, viszont egy g3420 mellé teszel be egy 100.000 ft-os videokártyát akkor megnézheted a különbséget.
Youtube-on rengeteg vérpistike videót láthatsz és én ezeknek nem hiszek. Olyan mint a Windows élményindex még csalni is lehet vele (Nemrég írtam át a gépem összes hardverének minősítését 9,9-re, pedig elvileg a win7 csak 7,9 mérne. De tök jól mutat, ha megmutatnám sokan el is hinnék)
Azért probléma ez az elsöprő Intel rajongás, mert mi idősebbek már láttuk mi történik, ha az Intel gyakorlati konkurencia nélkül marad. De aki most tinédzser, az is el tudja képzelni. Az történik, hogy nem történik semmi. Évente esetleg kijön egy új generáció, ami éppenhogy csak jobb az előzőnél. Ez van most.
Egy csomó feladatra, beleértve a nem csúcskategóriás (ergó csúcsdrága hardveres) játékot, ELÉG JÓ egy AMD konfig.
Ha mindenki Intelt vesz, akkor mindenki megszívja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!