Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez gép jó lenne Battlefield...

Ez gép jó lenne Battlefield 4-hez?

Figyelt kérdés

Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P AM3+

Ház: Gigabyte GZ-G1 Plus Fekete

CPU:AMD FX-8320 X8 Vishera AM3+ 3,5Ghz BOX (Turbo fokozat 4ghz)

Memória: DDR3 8Gb 1600MHz Kingston HyperX

Táp: FSP Raider 650W

VGA: PCIE AMD R7 260X 2Gb DDR5 OC

Merevlemez: 1Tb Western Digital SATA3 64Mb WD10EZEX Caviar BLUE

2014. júl. 31. 23:57
1 2 3 4 5
 31/50 Stark2000 ***** válasza:
100%

Na, ismét egy AMD vs Intel harc, és látom itt talán 3-4 ember van aki értelmesen gondolkozik..

Kérdező, nem az I3 miatt megy rosszul a gép, hanem azért mert a benne lévő videokártya gyenge (főleg ha egyáltalán van benne dedikált VGA), vagy azért mert kicseszettül kevés a ram! Én Pentium E5400-al és HD6670-el játszok FHD-n BF3-at low-medium beállításon, és az I3 messze meghaladja az én procimat! Haveromnak a 4 magos AMD és a HD7770 SEM teljesít sokkal jobban, neki sem megy medium - high beállítás fölött a játék 30fps-el (ami azért eléggé érdekes, főleg 720p-s monitoron). Állítom hogy haveromnak is a táppal vagy a hűtéssel van a baj, de nem baj, AMD mellé AMD kártya kell, persze..

Az Intel egyébként jobb, de ezt több teszt is bizonyítja, és minden értelmes informatikus tudja / érti. Amúgy meg ha nagyon harcolni akartok, akkor vessetek össze egy 6 magos I7-et egy FX-9370-el. Az FX sírva megy haza, úgy kenterbe veri az I7 mint a huzat! Hazudni pedig nagyon egyszerű kedves AMD fan, de az Intel ha tetszik, ha nem, erősebb! AMDnek csak a kártyái jók, meg talán a régi procik (Phenom X4-X6).

Össze lehetne vetni egy Pentium G3420-at egy Athlon X4 760K procival (ami ugye "4 magos"), de értelmetlen lenne. Az Intel kevesebb szálon erősebb, az Athlon maximum tuninggal lenne jobb, meg a több szálas alkalmazásokban.

Nem vagyok se Intel se AMD fan, de az igaz, hogy az AMD eléggé elhanyagolta a processzorait. Ez a "AMDnek jó ár/érték arányú processzorai vannak" pedig csak beidegzölődés az agyban, ami még a múltból maradt meg, amikor még a Phenom prociknál járt a számítástechnika. Ezt a harcot pedig örökre lehetne folytatni, mert ezzel úgysem lehet meggyőzni senkit (és akkor én minek is írom ezt a kommentet?). Aki AMD-t akar, az úgyis azt vesz, aki Intelt az azt. De aki tényleg nem akarja elszórni a pénzt, azért az utána néz melyik alkatrészek a jók, és nem csak pofátlanul bemegy a boltba, aztán elkéri az 5GHz-es FX-9370-et..

2014. aug. 1. 13:54
 32/50 anonim ***** válasza:
52%
köszönöm végre egy értelmes ember! Ment a zöld kéz
2014. aug. 1. 14:15
 33/50 A kérdező kommentje:
Nem,nem szar öcsém VGA-ja mert egy GTX 630-as... A faterom számítógépekkel foglalkozik és múltkor rakott újra egy gépet és intel i7 3770k volt és faterom Amd fx-8350-es géppe sz*rrá verte Battlefield 3-ba és ugyan az a VGA van benne R9 270x
2014. aug. 1. 14:27
 34/50 Stark2000 ***** válasza:

Hát vagy ti mértetek nagyon rosszul, vagy tényleg nagyon hülye vagy... Nem akarok itt senkit szidalmazni, de most komolyan, amikor az észt osztották ti nem voltatok ott? Amúgy meg az AMD FX-8350 egy rossz ár/érték arányú processzor, FX-8320 ugyan azt tudja olcsóbban, és kisebb órajelen.

Játék tesztbe nem is fog megnyilvánulni a különbség, processzor teszt kell, nem VGA... Jujj, milyen emberek vannak itt?! :D

2014. aug. 1. 14:32
 35/50 Stark2000 ***** válasza:
És tessék, itt a teszt is! [link] 39% különbség, na,akkor I5-nél? [link] 17% különbség... 4vs8 mag.. Akkor már nézzük egy I3 tesztet is: [link] ... Az I3-nál is csak 11%-al erősebb a 8 magos ATOM BRUTÁL IZOM HYPERX SZUPER MEGA amdnél..
2014. aug. 1. 14:36
 36/50 anonim ***** válasza:

''nem nem sz*r öcsém vga-ja, mert egy GTX 630-as...'' LOOOOOOOOOOOOOL XD.

Elárulom, hogy a gtx630 már megjelenéskor is egy hullagyenge, alsókategóriás kártya volt, nem hogy most.

Ott nem a proci lesz a hibás, hanem a vga...

Amúgy ennek az Intel-AMD háborúnak sosem lesz vége, mindig lesznek akik csak AMD-t és olyanok akik csak Intelt vesznek.

Én nem állok egyik gyártó oldalán sem, de azt le kell szögezni, hogy CPU terén az Intel eléggé elhúzott. Jóval korszerűbb technológia, kisebb fogyasztás és nagyobb erő.

Egyszálas teljesítményben az FX-ek hullagyengék, sokat esznek, ráadásul az AM3+ egy halott platform, a 8320 a legfelsőbb értelmes proci. (a 8350 az ugye egy gyárilag húzott 8320, a 9000-res széria meg semmire nem jó).

Jobb az ár/érték aránya? Miért is? Veszel egy 8320-as FX-et. Az alá kell egy jó lap, ami kb 25k körül kezdődik. Erre kell egy jó hűtő, ami kb 10k.

Ennyiből kijön egy H97-es lap, és egy i5 4460, ami erősebb lesz az FX-nél (az FX ott lehet előnyben, ha egy alkalmazás kihasználja a 8 szálat. Játékoknál nincs ilyen, ami kihasználja).

Fejleszthető lesz a géped, és kevesebbet is fogyaszt.

Azt meg ne mondjuk, hogy majd a játékok elkezdik használni a 6-8 szálat, és akkor nagyon jó lesz a ''8 magos'' FX.

Mire oda kerülünk, hogy a játékok képesek lesznek kihasználni a 8 szálat, addigra hiába lesz FX-ed, gyenge lesz hozzá.

Akik meg annyira áltatják az AMD-t, azok nézzenek körbe a piacon. Egyszerűen nincsenek sehol. Nincs egy Felsőkategóriás cpu-juk. A tuningolt 8 ezres FX-ek esetleg odaérnek a középkategóriába, de alapórajelen a középkategória alján vannak.

Egyedül az alsó árkategóriában vannak még versenyben, de azt gondolom, hogy ott se rózsás a helyzetük. Van nekik pár Athlon cpu-juk FM2 vonalon, de ezektől sem kell hasraesni. Nincs bennük L3 Cache, egyszálas teljesítményben pedig ezek is rettenetesen gyengék.

Ja és ezekre is kell hűtő.

Az AMD az apuban látja a jövőt, ők erre tettek fel mindent. Ezt el kell fogadnotok. Szépen lassan, aki játékra épít gépet, azoknak el kell felejteni az AMD processzorait, mert az APU-k még egy ideig nem fognak olyan teljesítményt nyújtani, hogy jók legyenek játékra

2014. aug. 1. 15:06
 37/50 anonim ***** válasza:
0%

en szemely szerint inkabb AMDhez huzodok regen mindig AMD-m volt de nicsak most mar 3 eve I3 van amivel nincs semmi bajom notebookban eleg olcson kapsz intel procit a rendes arahoz kepest mongyuk mar muszaj lesz valami ujjat venni mert mar BF3 nal gondok voltak ment a jatek de csak full low on es ingadozot a 30fps

nincs bajom az intelel de sok procin eszetlen arak vannak amit egy normalis ember nem nagyon engedhet meg maganak ha videokartyara es tobbire is kolteni akar az AMD-nak meg legdragabb proceszorja is megveheto de szerintem egy fx-8320 untig eleg, az fx-8350 ahogy mar valaki irta elottem penzkidobas mert a 8320 szinte ugyan az csak olcsobb

jaj es igen i3 2magos amd 4magos es ugyan olyanok?

hat igen de azt is vegyuk hogy i3 2mag/4threads

4mag/4threads hiaba 4 magost a amd de csak magonkent 1 thread-je van(nem tudom magyarul nevet bocs) es i3 nak meg majdnem az oszes i5 es i7 nek magonkent 2 van es azon van a lenyeg

ennyi :D

2014. aug. 1. 17:36
 38/50 anonim ***** válasza:
nekem nehogy aztmond hogy egy i5 nem fizethető meg-.- bőven elég játékra:)ha szerinted a legdrágább amd proci miért annyi amennyi? azért mert ezeket játékokra tervezték a további 300k-s i7-ek meg mennek munkára:) de no prob-.-" játékra ott vannak az i5-ök bőven megfizethető az összes, az i7-ből is 3770k stb..:)
2014. aug. 1. 18:12
 39/50 anonim ***** válasza:
Szerintem meg hagyjátok ezt már abba mert egy egy mondatot fáj olvasni is.
2014. aug. 1. 18:34
 40/50 anonim ***** válasza:

Te rettenetesen hülye vagy...

Látszik, hogy közöd nincs az egészhez, amit a specifikációban látsz, azt ideírod..

És pont erről beszélünk, hogy ott van a 8320, ami alá minimum 25k egy alaplap, és 10k egy hűtő.. annyiból meg simán kijön egy i5 4460+H97-es lap...

Az meg, hogy valami hány magos, az teljesen mindegy, főleg, hogy az AMD-nél nem ugyan azt jelentik a magok, mint az Intelnél.

Nagyon idegesítőek ezek az emberek, akik itt úgy istenítik az AMD-t, hogy közük nincs a témához, csupán annyit látnak, hogy ''8'' mag vs 4mag illetve, hogy az órajelek magasabbak.

Ezek semmit nem jelentenek.

Ha ez így menne, akkor a ''8'' magos FX-nek egy csúcskategóriás processzornak kellene lennie, közben meg a középkategória alján vegetál valahol...

8320 nem rossz processzor, sőt FX vonalon a legjobb választás, de egyszerűen ha játékra kell, akkor nem éri meg, mert ugyanennyiből kijön a már említett i5-ös konfig.

Fejezzük már be ezt..

Vagy ha már valakivel vitába kell folyamodnom ezzel kapcsolatban, azok ne ilyen hülyék legyenek már, akik lehet, hogy még processzort sem láttak élőben.

Menjetek és foglalkozzatok mással, ne itt éljétek ki magatokat, mert nagyon rossz, hogy itt osztjátok a hülyeségeiteket..

Én elgondolkoznék, hogy miért 0%-os az összes válaszom, kedves felettem okoskodó hülyegyerek..

2014. aug. 1. 19:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!