Mekkora hátrány a DDR2-es ram?
Jelenlegi gépem:
Amd Athlon II X2 250 3Ghz
3x1Gb DDR2 800Mhz ram
MSI NX8600GTS 512MB DDR3
ASrock Alivexfire-esata2
Xilence 480W-os táp
18ezer forint körül szeretnék videókártyát cserélni, GTX 550 Ti-re gondoltam. Minden más maradna egyelőre. Nem az lenne a cél hogy minden új játék ultra high-on menjen (azért egy szép felbontás + low/medium beállítást elvárnék az "új" konfigtól). Olvastam, hogy ddr2 és ddr3 ram közt nincs nagy különbség, vagyis játékoknál nem érzed meg. Ha ez így van, akkor bővíteném még 1Gb-al, és lenne 4x1Gb 800mhz ramom.
Mit szóltok hozzá? Érezhetően jobban futnának a játékok az új vidi karival + 2magos 3ghz procival + 4gb rammal? (később talán bővíteném 4magosra a procit, csak nincs pénz egyszerre mindenre).
Ui: Még az Assassin's Creed 2-es is akad, és még ki sem vittem..
Ha nincs pénzed gépre, akkor gyűjts tovább, vagy add el azt alkatrészenként, meg pár cuccot, és egy kisebb gépre kijönne a pénzed. Itt egy gép, ami jó lenne 2-3 éves játékokra:
ASRock B85M
Intel Pentium g3420
Chieftec CTG 550W-os tápegység
M-Tech AS08A BK-BLUE gépház
1 TB Westernd Digital WD10EZRX
4GB DDR3 1600 MHZ Kingmax RAM
Sapphire R9 270X videokártya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!