Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől ennyire lassú a gép?

Mitől ennyire lassú a gép?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kaptam egy PC-t, azzal a megjegyzéssel hogy nem indul be. Hazahoztam, összedugtam rajta mindent, és valóban nem volt kép. Kicseréltem a videokártyát, ettől beindult.

Mivel azzal állandóan villogott a kép, ezért mérgemben visszaraktam az eredetit bele, és jelen pillanatba is ezzel működik a rendszer.

Előre bocsájtom, hogy egy egy kb 10 éves konfig lehet. Nem is várok tőle csodát, csak annyit, hogy netezni tudjak vele.

A paraméterek:

Intel Celeron 2,6GHz processzor

40+32GB HDD (A 32 GB-osat le kellett jumperelnem 200ról, különben kékhalál)

1GB RAM (512 volt benne, ezt dupláztam meg)

ATI Radeon 9550 videokártya

ASRock P4V88+ alaplap.

Én szerintem minden emberi számítás szerint ennek legalább egy Firefoxot el kéne vinnie, azonban nem ez a helyzet: fut a firefox magában, és 100%on tekeri a processzort. Ez szinte minden más programra is igaz, szinte folyamatosan le van a proci terhelve.

Már a NOD32-t is lecseréltem, hogy ne zabáljon annyi memóriát, de így se jó.

Az oprendszer XP, alapból is ez volt rajta, ezt telepítettem rá újra én is. GTA SA és NFSU2 alapból volt a gépen, tehát valószínű ezek anno futottak rajta!

MemTest nem talál hibát.

Van valakinek esetleg ötlete, hogy mit lehetne vele csinálni? Mert lassan ott tartok, hogy kidobom az ablakon, finoman szólva.

2014. júl. 31. 18:28
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Skypeot nemrég raktam rá, az biztos nem okozza, meg amúgy se fut sose. Csak ráraktam, hátha lesz egy használható "családi gép" belőle.

Megpróbálom a flasht letörölni.

2014. júl. 31. 19:31
 12/18 A kérdező kommentje:
Flash nélkül sem változott semmit. Firefox indítás után egy darabig nem indult el a plugin-container.exe, akkor egész tűrhető volt. Chrome se lett jobb.
2014. júl. 31. 19:41
 13/18 anonim ***** válasza:

Ez azért rossz hír, mert akkor most következik a neheze.

Futtatásba beírod, hogy msconfig

S a szolgáltatások fülnél ki kell kapcsolni az összes olyan cuccot, ami éppen felesleges.

Utána restartolni, és ha megoldódott, akkor egyenként visszakapcsolni őket, és megnézni, hogy minél jön elő a hiba. Ha viszont így sem oldódott meg, akkor fogalmam sincs..

Még egy dolog, érdemes lenne csökkentett módban újraindítani a windowst, és úgy megpróbálni futtatni pár progit, és megnézni akkor is előjön e a probléma. Ha nem, akkor mégegyszer az alaplapod hivatalos oldaláról egyenként az összes fontos drivert újra kéne raknod.

2014. júl. 31. 19:44
 14/18 anonim ***** válasza:
Még egy ötlet. Bár valószínűleg nem segít, azért érdemes megnézni. Chrome-ban, és firefoxban nézd meg, hogy milyen bővítmények vannak, és próbáld ki, hogy mindegyiket kikapcsolod.
2014. júl. 31. 19:51
 15/18 A kérdező kommentje:

Csökkentett módban faszán fut mindkét böngésző, csak nem hoznak be semmilyen oldalt.

Max 50-ig ment fel a procihasználat.

Akkor azt mondod, hogy driver gond lehet?

Ma már nem sz.rozok vele többet, elegem van belőle :D

2014. júl. 31. 20:01
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát, biztosra nem mondom, mert rohadt sokminden okozhatja, de próbát megér. :D

Megértem amúgy, hogy mára ennyi, macera ez nagyon. Csodálom, hogy ennyi türelmed volt egyáltalán. :D

2014. júl. 31. 20:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia!

A Windows XP-től nem is várhatsz csodát! Javaslom, hogy váltsd le először a Windows XP-t (Pl. Win7 Starter-re, vagy Thin PC-re, esetleg Home Premium, teljesítmény "előnyben") Esetleg 1 GB memória helyett 2X1 GB? Különben a proci azért egy 100%-on, mert olyant csinálsz, ami megterheli a procit. (Mivel már régi, neki már a sokkal gyengébb dolog is "megterhelés"!)

2014. júl. 31. 21:26
 18/18 A kérdező kommentje:

Költeni biztos nem fogok rá, annyira jól azért nem megy :D Van nekem sajátom ami tökéletesen megy.

Anno egy 2GHz-es vagy kisebb teljesítményű procival (1,6 talán? így rémlik), 768MB RAM-mal meg egy GeFore FX5200as kártyával röhögve elfuttattam a CoD2-t, ez meg itt szórakozik velem, hogy még netezni se lehet rajta..

2014. júl. 31. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!