Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek mennyit érdemes...

Szerintetek mennyit érdemes egy számítógépre költeni?

Figyelt kérdés
Mennyi az az összeg aminél nem érdemes többet kiadni? Persze perifériák nélkül értem.
2014. júl. 24. 12:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
HUN Sector a mini ITX-nek mi értelme? Csak passzió szerintem mert előnye nincs, az hogy kisebb nem hiszem, hogy számít. Drágább, nehezebb szerelni, még egy micro atx házat is kompletten ki kell pakolni hogy akár egy HDD-t ki lehessen szedni. Nem fér bele hosszú videókártya.
2014. júl. 24. 13:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Mert az olyan picur, elfér akár az asztalon is, és mégis erős? Engem is csak az ilyen házak, alaplapok ára tart vissza tőle :P

A kérdésre: 150-nél többet nem adnék ki gépért (cakum-pakk) De annyiért már lehet kapni játékra alkalmasat is, csak okosan kell összeválogatni. És ne full hd-ban, annak semmi értelme ha a pénz számít. 1440x768, vagy 1280x1024 ehhez nem kell erőgép, de a játék ugyanaz rajta. Egy i3 ami négy szálat tud, és egy 40 ezer ft körüli gpu elvisz mindent ekkora felbontásban, medium vagy high beállításokkal (játéktól függ)

2014. júl. 24. 14:11
 13/15 anonim ***** válasza:

11-es: Számomra a kihívás miatt érdekes.

A megvásárolt gépházam a Xigmatek Nebula, amely pl dupla vastag vga-ból 17,5 cm-est tud csak befogadni. Na arra a kinézettem az msi r9 270x kártyája. A processzor+alaplap párosítás is fejvakarást okozott, de kompromisszumot kötöttem 4 magos FM2+-osok között

A mostani aerocool m40 házamban is ez volt az lényeg, hogy bivalyerős (akkoriban) gépet hozzak össze, minél kisebb területen. Igaz, hogy 6 ventilátor dolgozik néha benne (előlapi, cpu, vga, egy az emeleten és kettő alul, a tápról már nem is beszélve), de megállja a helyét.

Az én Maslow piramison felső csúcsán már ez áll. Másnak meg biztos más :)

2014. júl. 24. 14:17
 14/15 anonim ***** válasza:
De én még mindig nem értem, hogy minek mini-ITX. Nekem atx házam van micro-atx lappal, olcsón kijöttem belőle és tökéletesen kompatibilis.
2014. júl. 24. 14:20
 15/15 anonim ***** válasza:

1. indok: a hely. A htpc házba rakott konfigom elfér az asztalon. Ez is az asztalra lesz téve és még kisebb helyet foglal.

2. indok: a már említett kihívás.

3. indok: a formavilág. Számomra 30 éves fejjel, a nagy atx házak már nem szépek. Olyat keresek, mely harmonikusan illeszkedik a lakás képébe.

Nekem is volt böhöm házam (aerocool aeroengine II), atx alaplappal, neonokkal, csilivili ventillátorokkal, plexi oldalházzal, óriási frontális világító ventivel. De egy idő után már nem látom ezekben azt, amit hajdanán, számomra ezek már nem szépek, nagyok, nem praktikusak.

Nincs azzal baj, ha valakinek ezek tetszenek, nekem már nem jönnek be. Persze, olcsóbban, jobbat építhetnék nagyobb házba, de nekem ez már nem szempont. Feleljen meg az elvárásaimnak, minimális felárat pedig a külcsínért hajlandó vagyok beáldozni.

Ennél kimerítőbb választ nem tudok adni a kérdésedre :)

2014. júl. 24. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!