WDS móddal több routert is össze lehet kötni sorban, vagy csak kettőt?
Hülyeség routereket összekötözgetni.
Jobban jársz, ha van 1 routered, meg veszel egy multifunkciós repeatert, vagy konnektoros jelerősítőt, vagy konnektoros jeltovábbítót.
A multifunkciós repeater úgy néz ki, mint egy router, felveszi egy beállított wifi jelét, és azt szórja a saját körzetében.
A konnektoros jelerősítő egy kis szúnyogriasztó méretű repeater, ami ugyanazt csinálja, mint az előző.
A konnektoros jeltovábbító szintén ez, csak az a fázis vezetéken továbbítja a jelet, és az összes konnektorból ami a lakásba van, fogja szórni a wifit. Természetesen csak akkor ha a konnektorban 1 fázisvezeték van.
gond van a wifijellel mert az egyik helységben jóformán semmi nincs de a másik irányba több portán/házon kersztül akár 100 méterről is lehet stabilan netezni... egy másik oldalon megkérdeztem és ott rám is írt egy tag akinek válaszoltam is... itt a levél... így könnyebb és gyorsabb lesz elmagyaráznom..:
Hali!
Valószínü sok a vas a házban és azért gyengébb a jel a másik helységben
de ha még többet kötsz össze még gyengébb lessz a jel própálj meg 1-et valami központi helyre tenni és jobb lessz a jel figyeld meg.
és ezt válaszoltam:
Hali.
Hát nem tudom... vannak radiátorok, egy kandalló a folyosón, de az nem olyan nagy meg van egy bojler meg egy gázkazán, de ezek közül csak a kazán meg a kandalló esik az útjába a jelnek, mert ahogy van nálam a router meg a szomszéd szobában oda egyenesen megy a jel.. ha a másik szobában lévő routerre kapcsolódunk a már említett helységből, akkor is alig van jel meg nem is az hogy akkor gyenge miután felkapcsolódtunk, hanem alapból a jel olyan 30 % körül mozog ha kijövök a folyosóra akkor meg felugrik 100%-ra és oda abba a problémás szobába is egyenesen megy a jel ha a másodlagos routerre kapcsolódunk.
Egy időben egyedül ott lehetett a házban mobillal telefonálni mind a három hálózat kártyáival, most be se vigyük a telefon mert örülhetünk ha egyáltalán kicsörög... és közben sem a bútorozásban, sem az elektronikai felszerelésben sem semmiben nem lett módosítva az a szoba...
Hajítsd ki az összes tp-link fost, és elég lesz egy rendes router is egy bivaly antennával.
Egyébként 4 a max, ha jól emlékszem.
Egyébként a repeater ugyanazt csinálja mint a WDS. Tehát az is csökkenti a sebességet.
Sok vas van a házban...szerintem a válaszoló arra számított, hogy kidobálsz neki pár vasat :DDD A "sok vas" nem befolyásol semmit. A mikrohullámok téríthetik el, vagy gyengíthetik jobban a wifi jelét. Pl. mikró gyengítheti még kikapcsolt állapotban is.
De az előttem szólónak igaza van. Az is megoldás, ha felszereled a routert erős antennákkal (ehhez nem biztos, hogy kell új routert is venni)
A vasbeton szétszórja a jelet, ezért gyengít.
Kellhet az új router, mert gyengék azok a szappantartók, mint a harmatos lepkefing. és bivaly antennával csak torzítana.
#3-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!