Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha pc tápot cserélek vmit el...

Ha pc tápot cserélek vmit el lehet rontani?

Figyelt kérdés
mm ha a kábeleket jól dugom a helyére a táp is megfelelő méretű akkor elsülhet vmi rosszul?
2014. júl. 15. 09:54
 1/7 anonim ***** válasza:
igen, ha silány minőségű táp, akkor eléggé elsülhet...
2014. júl. 15. 09:59
 2/7 P.O.C. ***** válasza:
Bolondbiztos, nem tudod fordítva bekötni őket a kialakításuk miatt. Ha nem vagy óvatos letörhetsz valamit. Azon kívül az van, ami az előző mondott. Ha valami fos minőségű táp, lehet baj akkor is ha mindent jól csinálsz. Valamelyiknek még a csatlakozói el vannak vetemedve vagy gyengék.
2014. júl. 15. 10:04
 3/7 A kérdező kommentje:

nem olyan ratyi minőségűt akarok venni hanem egy normálisat itt arra gondoltam hogy az én hibámból történhet-e olyan dolog ami elég nagy kárt tud okozni.

Konkrét dolog nem jutott az eszembe.

amúgy seasonic,gigabyte,coolermasteren gondolkodtam eddig

2014. júl. 15. 10:10
 4/7 A kérdező kommentje:
meg chieftec-en
2014. júl. 15. 10:11
 5/7 P.O.C. ***** válasza:

Nem. Lényeg, ne erőltess semmit. Teljesen áramtalanított gép legyen, minden kábelt húzzál ki. Süssed ki a kóboráramot azzal hogy nyomva tartod pár másodpercig a bekapcsoló gombot. Ha közözd fel gyors kötözővel, ne lógjanak a kábelek.

Ez után nem lehet baj.

2014. júl. 15. 10:14
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi :)
2014. júl. 15. 10:23
 7/7 anonim ***** válasza:

nem tudod elrontani :D

Egy kábel csak egyféleképpen megy be a helyére, szóval ha esetleg nem akar a helyére menni ne erőltesd, hanem nézd meg, hogy jó irányba nyomod-e bele.

Esetleg fényképezd le a mostani képednél, hogy hogy van összedugva.

De egyébként a kábelek végére nekem pl rá is van írva, hogy mi hova (vga-nal rajta van, hogy pcie stb) szóval tényleg nem nagy tudomány kell hozzá.

Tápból pedig Chieftec (ctg), FSP, Evga, Seasonic, ezek jók. A Cooler Masternek is van jó szériája, de most így fejből nem tudom melyik az, amelyiket lehet ajánlani, hülyeséget meg nem akarok mondani, és ugyan ez a helyzet a gigabyte-tal is, viszont mostanában nem nagyon láttam webshopokban giga tápokat.

A lényeg, hogy az ilyen HKC, Kolink stb cuccokat kerüld el jó messzire.

2014. júl. 15. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!