Szeretném kicsit növelni a gépem teljesítményét. Jót cserélek e? (bővebben lent)
A problémám az lenne hogy a böngészőm nagyon lassú rengeteg memóriát zabál a youtube videók szaggatnak akadoznak erre szeretnék valami megoldást találni.
A videokártyám elég gyengének tűnik EZ befolyásolhatja a lassúságot? Szinte csak netezésre használom a gépem erre szeretnék megoldást találni.
Fontosabb paraméterek:
-6 megás internet
- Mozillát használok (tudom-tudom használjak chrome-ot de az még több megóriát zabált)
- windows xp op rendszer sp3.
- Intel pentium 4 3,3GHz ez nemrég lett erre cserélve)
- 2 giga ram ( ez a max amit bele lehet rakni)
- Video kártya: Ati radeon 2600/3600 series 512 MB
Talán a videokártya cseréje megoldhatá a problémám?
Egyébként ez is kb másfél éve lett cserélve.
Ha fontos vírusirtónak avastot használok de pont most járt le a próbaidő így most az sem zabálja a memóriát.
A dolog érdekessége az hogy még ezen alkatrészek cseréje előtt nem volt ennyi problémám a sebességgel. max 320-as felbontásban nézem a videkat de a kép is és a hang is szaggat, pedig sok be van már töltve a videóból.
Mielőtt jönnének az olyan hozzászólólások hogy dobjam ki az ablakon vagy ültessek bele virágot erre szeretnék valami megoldást találni, amit fent leírtam.
Köszönöm a válaszotokat.
A videokártya cseréje nem sokat segítene. Elvileg már a mostani is besegít a videólejátszásba. Valami szoftveres gubanc is lehet, ha előtte mentek a videók, illetve okosabb böngészéssel nem futnál ki a 2GB RAM-ból.
Ha bővíteni akarsz, egy bármilyen kétmagos processzor Dual Core E2160-tól fölfelé és 4GB RAM.
Ahogy nézem nagyjából a lehetőségeid határához értél ezzel a géppel.
Sokat nem lendítene rajta egy másik videokártya.
A tiednél modernebb kártyákat már PCI-E sebességre tervezték és egy külön chippel kellett visszabutítani őket AGP-re. (Bár ilyen típusszámot a HD3650 és hasonló kártyáknál szokott kiírni a rendszer, ami már ilyen visszabutított kártya. A nyák hátoldalán van a chip)
Próbákozz esetleg a Maxthon böngészővel, vagy ne online nézd a videokat, hanem töltsd le őket.
A Freemake Video Downloader pl tökéletes erre a célra, és még egy pár kunsztot is tud. (konvertálás bármiből bármibe, meg hasonlók)
Igen én is valami szoftveres problémára gondolok de kb másfél hónapja fújtam ki az egész gépet újrapasztáztam, pár napig jó volt és utána Frissítve lett a firefox és megint rossz.
Igen, igyekeztem a gépbe építhető legjobb teljesítményű alkatrészeket cserélni de ahogy keresgéltem agp-nél 512-nél nagyobb kártyát nem is találtam. Legalábbis a vaterán.
A harmadig válaszoló kérdésére a válasz pedig hogy Xp-t használok (írtam fent milyet stb.) megvizsgáltam HD sendinellel ahogy javasoltad és 100% és 98% lett az eredmény.
Egyébként kifelejtettem hogy 1 hete csinálja azt hogy 3 percenként elkezd szagaggatni mozillában gördítek egyet az egeren és megjavul de utána 3 perc múlva megint. és ez így tovább.
Újratelepítettem úgy néz ki ez a probléma megoldva, de ha valakinek lenne egyéb javaslata a fentiekhez szívesen fogoadom és köszönöm az előző válszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!