Szerintetek jó ötlet lenne a gépen visszajelző lámpa?
Kérdező ilyen megoldás volt egy időben nagy divatban tuning lapoknál, csak nem ennyire egyértelmű visszajelzéssel. Volt egy 2x2-es LED és a hibaüzenetet abból lehetett visszafejteni melyik ég. (Illetve rémlik olyan lap, ahol konkrétan egy két számjegyes digi kijelző volt hasonló megoldásban.)
Valamiért eltűntek ezek.
Komplikato4
Nem tűntek el ezek az alaplapok, szerintem ismét bejönnek majd divatba.
Tavaly vettem egy AsRock A75 Pro4 alaplapot aminek FM2-es a foglalata. Nincs rajta csipogó viszont van rajta egy két-számjegyű kijelző ami kijelzi ha valami nem oké a lappal. A hibakódhoz tartozó teljes szöveget pedig az alaplap kézikönyvében leírják nagyon is részletesen.
Pl: Kijelzőn megjelenő hiba : A2
kézikönyvben magyarázat: 2-es SATA port kommunikációs hiba
És hogy lenne kivitelezve?
Gondolom a gépház elejére lenne valami ledes kivezetés egy panelra. A panel mehetne a 3.5 floppy meghajtó takarólemez helyére. Eddig oké. Így minden számítógépház elejébe bele lehetne helyezni
De a másik vége ami az alaplaphoz csatlakozik az mi lenne?
Mert elképzelni sem tudom mire lehetne rádugni...
Ráadásul úgy, hogy működjön elromlott alaplapnál is (hisz ez a lényege: hibás alaplap hibakeresése)
RAM-hoz tartozó lámpa?
ilyen minden alaplapon van?
Én arra gondoltam, hogy :lenne egy kijelző panel amit a 3.5-es takarólemez helyére csak betesz az ember és kész.
Eddig tök könnyű. A lényeg, hogy ha komplett gépet, alaplapot cserélsz akkor ez a kijelzőpanel betehető legyen az új gépbe is.
A komolyabb része most jön: kitalálni egy olyan csatlakozót amit az alaplap egyik kivezető tüskéire rádugsz-vagy lehúzol.
Ilyen kivezető tüske pedig emlékezetem szerint csak az F_Panel Speaker + és - kivezetései.
gondolom megoldható valamivel, hogy a BIOS sípszót átalakítsa neked látható információra (1 hosszú-3 rövid pittyegés = vga hiba) de ezen kettő darab kivezető tüskén kívül én nem ismerek mást ami minden alaplapon fellelhető lenne.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!