Menet közben leáll a Focusom, néhány visszajelző lámpa felvillan. Mi lehet a baj?
Menet közben, ha lassítok és kiteszem üresbe vagy váltok, akkor állt le. Nemrég vettem az autót, 99-es focus, és ezt produkálta.
Először az akkumulátor visszajelző lámpa villant fel, majd elaludt. Jött egy piros lámpa, lassítomttam, kitettem üresbe: felvillant az akkumulátor visszajelző, az olajnyomás visszajelző és a motorhiba visszajelző lámpa, majd leállt a motor. Következőleg egy kanyar közepén, amikor visszaváltottam kettesbe, akkor állt le a motor.
Mit lehet a baj?
Véleményem szerint el kéne vinni szervizbe átnézetni, vélhetően a befecskendezőrendszer áttisztítására,vagy cseréjére szorul. Rosszabb esetben az elektronikáva van probléma, ami kevés üzemanyag befecskendezésére ad parancsot, és szépen lassan leesik a fordulatszám, amíg le nem áll a motor.
Ha nem szeretnél rá sokat költeni, és bele tudsz nyugodni, hogy ez van, akkor csak annyit tudok javasolni, hogy használd úgy a váltót, hogy mindig sebességbe legyen (kivéve persze váltáskor). De ne gurulj üresbe tett váltóval, és akkor nem kéne leálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!