Mennyire kell attól tartanom, hogy egy INTEL Core i5-3330 3. 00GHz processzor megsül a gyári hűtőjévelvel,8-10 óra hosszán át,100% -os processzor kihasználtság mellett?
A processzor:
A feldolgozó szoftver amit használok magas részletességű beállítás mellett 8-10 óráig is dolgozik egy modellen (nem renderelésről van szó, tisztán matematikai algoritmusok futnak, max 30 percig nyúzza a videókártyát).
Attól tartok hogy a gyári hútővel, ilyen terhelés mellett "megsül" a processzor, vagy egyszerűen leáll a rendszer biztonsági okokból. Beruházzak egy komolyabb processzor hűtésre (aktív/víz) vagy felesleges aggódnom miatta?
Inkább kiadok 15-20 at egy komoly hűtésre mintsem 40-50 et egy új processzorra.
Inkabb alljon le mint mefojon, de a munka szempontjabol ugyan ott vagyok. Ha a proci meg is marad attol ha epp 6-8 ora feldolgozas utan egyszer csak leall a hovedelem miatt akkor buktam 6-8 orat. Ezt nem fogalmaztam bele a kerdesbe, de fontos szempont.
Figyelni fogom a homersekletet egy darabig, de ugy dontottem fapadosra, de biztosra epitem a dolgot.
Veszek egy tartosabb es jobb pasztat.
plussz ket ventivel megtamogatom a rendszer hutest.
Veszek a procira egy also - kozep kategorias hutot.
Koszonom a valaszokat es a segitseget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!