Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor kihasznaltság?

Processzor kihasznaltság?

Figyelt kérdés

Annyi a gondom, hogy ugy erzem, a laptopom nem hasznalja ki maximalisan az eroforrasokat.

i7es processzorral (2,4GHz) es 2GBos nvidia karival nem kellene akadoznia semminek, megis.

A feladatkezelo is (CS Source kozben) 1.2GHzes proci teljesitmenyt mer.

Probaltam beallitani a biosban es az energiagazdalkodas fulon a vezerlopultban, de nem talalom, hol lehet beallitani,hogy maximalis teljesitmenyt nyujtson a gep.

Asztali gepemen, szinten i7es procinal iosban lehet allitgatni az orajelet is, semak szerint is stb.

Koszonom a segitseget!

2013. máj. 2. 02:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom a cs source hogy van ezzel, de vannak programok, amik csak egy magon tudnak futni.
2013. máj. 2. 04:38
 2/8 A kérdező kommentje:
nem csak az akad, hanem minden(Caesar 4, Splinter Cell sorozat, CoD mw sorozat stb.), pedig az nvidia grafikus procival futtatom.
2013. máj. 2. 05:41
 3/8 A kérdező kommentje:
az illesztoprogramok is a legfrissebbek.
2013. máj. 2. 05:42
 4/8 anonim ***** válasza:
váletlenül nem egy gefore gt 610m van benne, arra is ráteszik a két gb-t, de kb egy 512-essel egyenlő
2013. máj. 2. 06:32
 5/8 anonim ***** válasza:

> 2GBos nvidia karival nem kellene akadoznia semminek

Az, hogy egy kártyának 2GByte videómemóriája van, nem sokat mond. Attól még a grafikus processzor lehet gyenge. Mostanság szokás a számítógépekhez nem értők megtévesztése céljából a leggagyibb videókártyára is rátenni több giga VRAM-ot.

2013. máj. 2. 07:56
 6/8 A kérdező kommentje:

gt 650m a tipusa, de amikor megvettem, nem tapasztaltam lassulast, csak par napja. lehet, hogy a frissitett driver a ludas? ujraraktam, es ugyanaz az eredmeny. MINDEN nvidia mappat es fajlt letoroltem a program eltavolitasa utan, mely regisrty tisztitast is vegeztem, stb.

arra iranyul a kerdesem, hogy a windows 8 alatt lehet-e allitgatni a tljesitmenyt, nehogy gyarilag legyen leveve; asus rampage II alaplapnal(asztali gep) az i7es gyarilag vissza volt veve 2.8ghz-rol 1.4re, es csak par honap utan vettem eszre a biosban. miutan atallitottam ,,game''-re, akkor eleg nagy teljesitmenyjavulast mutatott, gyakorlatilag caesar iv-ben 100.000es varost huztam fel, viszonylag stabil mukodessel es grafikaval.

2013. máj. 2. 12:42
 7/8 bernbaer01 válasza:

1. A Windows 8 még új, nem minden drivert kezel.

2. Mindig nézegesd a frissítéseket.

3. Az egész gépet újratelepítetted, vagy csak a drivereket? Ha csak a drivereket, akkor próbálj egy újratelepítést, csak elôtte ments le minden fontos adatodat, l. egy pendrivera, vagy DVD(k)-re.

4. Ha az utóbbi lehetôséget ki kell hagynod, vagy nem szeretnéd bizonyos okokból, akkor próbáld meg a laptopot egy másik vinyóval amire tegyél Windows 8-at, vagy legyen rajta alapból. Tedd fel a drivereket és a játékokat itt is, ha nem megy, akkor erre a cserevinyóra rakj 7-est. Ha cserevinyó 8-ason megy, akkor rakd újra az eredeti laptopod winchesterén lévô Windows, mert azon szedtél össze valamit (én ebben bízom és ezt is sejtem). Ha ott sem jó akkor alapból a Windows 8-assal lesz a gond, mert még nem kompatibilis a driverekkel (mert túl új). Ezesetben várj a driverekre, vagy addig használj 7-est (feltéve, hogy azon megy.

2013. máj. 4. 07:31
 8/8 csacsi2 ***** válasza:

Nem vagyok Win8 guru, csak egy tipp...

Lehet ki van használva a processzor csak éppen a folyamatok prioritása nem jó.Esetleg a merevlemez a ludas hiába a magas teljesítmény visszafogja (adatkábel).

Játék használata közben kellene megnézni mi mennyi és mi az aml a legtöbbbet fogyasztja (pl vírusírtó fájlrendszervédelme).

2013. máj. 4. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!