Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy régi gépem, elég fura...

Van egy régi gépem, elég fura dolgokat művel. Időnként "akad", olyan szinten, hogy a hang is szaggat rajta, teszi egy bizonyos véletlenszerű időközönként, akár 5-10%-os CPU kihasználtság mellett. Mi segítene rajta?

Figyelt kérdés

3GHz-es Intel Pentium D 925 Dual Core

2x1GB Kingston RAM (DDR2 @ 667 MHz)

250GB WD, 160GB Samsung HDD

ATI HD2600 XT, 256MB, PCI-E

Vírus nincs, részletes vizsgálaton ment át mindkét merevlemezem, beleértve tömörített állományokat, memóriát.

Háttérben futó processzek csak az alap Windows folyamatok, plusz néhány egyéb, amit nem tudok nélkülözni (VMWare szolgáltatásai, Avast! Antivirus, néhány egyéb szolgáltatás)

Tanácstalanná váltam, mindent próbáltam, driverek újratelepítését, CPU ventilátor szabályozás (amúgy a hőmérsékletek megfelelőek).

2011. nov. 20. 14:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Feladatkezelővel nézd meg mennyit használ a memóriából, mert szerintem a VMWare elszívja a RAM-odat. Velem ugyanezt csinálta.
2011. nov. 21. 10:19
 2/4 A kérdező kommentje:

A RAM kihasználtság okés, és a VMWare maga nem fut, csak a egy-két szolgáltatása (azt hiszem, talán a hálózatért felelnek, most Linuxon vagyok, nem tudom, megnézni)

Normál esetben olyan 800Mb-1.2Gb a memória kihasználtságom, de akkor sem teljesít jól a gép. Most Linuxon nézem, tapasztalok-e hasonlót. Ha igen, akkor már hardverhibára fogok gyanakodni...

2011. nov. 21. 13:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ha nem a CPU, akkor csak a RAM lehet...
2011. nov. 21. 14:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Kevés a ram.
2016. okt. 21. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!