Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az milyen dolog, hogy informat...

Az milyen dolog, hogy informatika szakon az öcsémnek a tanár semmit sem tanít a gépről (lent)?

Figyelt kérdés

Hali

Öcsém infó szakra ment,első évben:számrendszerek,irodai programok,majd csak programozás.

Egy informatikusnak nem kellene megmutatni,hogy 1-1 gépet hogyan lehet megjavítani,hogyan lehet kicserélni alkatrészeket stb...?

Öcsémnek ezt mind maga kellett megtanulnia,és nem egyszer volt olyan közelben,hogy amit cserélt az közel hibásodott mert leírások és hasonló videók által kellett csinálnia ,mert az infó tanára heti 6 GYAKORLATI órában amikor GYAKORLATNAK kellene lennie akkor "írj programot,ami kiszámolja megadott adatokból a ,hogy ki rendelt pirosat vagy zöldet és ők hányan vannak" ILYEN programokkal tömi 2 éve,heti 10 (2-2-2-2-2) elméletin átlag 1-2 órán 4-5 kulcsszót lekörmöltet 2-2,5 oldalon és a többiben hasonló "írj programot ami beolvas adatokat 1 megadott fájlból és kiír 1 másikba" programok vannak.

Ez kb olyan mint,hogy a szakácsnak sütni főznie tudni kell ,de nem veszi vele,hogy milyen egészségügyi szabályok vannak.

2014. jún. 20. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:

"Egy informatikusnak nem kellene megmutatni,hogy 1-1 gépet hogyan lehet megjavítani,hogyan lehet kicserélni alkatrészeket stb...? "

Nem, ilyesmit abszolút nem tanítanak, ezt saját tapasztalatból kell megtanulni. Ezért van az, hogy az informatikus ismerőseim is velem javíttatják a gépüket, pedig semmi ilyen végzettségem nincs, csak kísérletező kedvű kocka vagyok... :D

2014. jún. 20. 14:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Már bocs, de ha sz**t se értesz hozzá, akkor miért érzed úgy, hogy te jobban tudod, mit kéne tanulni az öcsédnek? (költői kérdés)
2014. jún. 20. 14:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted a programozás miért nem gyakorlati anyag? Mármint a kódolásra értem, vagy a feladat megoldásra...

Én egyetemen tanultam csak komolyabban, és ott az első félévben volt egy alapozó óra. Ennek az órának a keretein belül meg lett említve, hogy ilyen meg olyan hardverek vannak. De egy gépet sem szedtünk szét...

Szerintem sokkal egyszerűbb a válasz: nem minden informatikus lesz számítógépszerelő vagy esetleg rendszergazda (bár szerintem nekik sem feltétlenül kell bütykölniük a szg-eket...).

Ha már írtál egy példát, írok én is egyet:

Amikor autót vezetni tanul az ember, akkor hány autót szed szét?

Jó, ez kérdés volt...

2014. jún. 20. 14:41
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
programozásnak nincs sok köze alap dolgokhoz mint a gép össze rakás..
2014. jún. 20. 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:

A hardverek szerelése nem tartozik a klasszikus középiskolákban tanított informatikához, ennek véleményem szerint az az oka, hogy fél óra olvasgatás után bárki, akinek van affinitása az ilyesmihez, össze tud rakni egy gépet, szinte minden bolondbiztos, nagyon nehéz tönkre vágni a cuccot. Ez a -normális szintű- programozáshoz képest délelőtti kis játék. Tehát felesleges erre központilag órákat adni, a tanár meg pluszban nem fog vele foglalkozni.

A megoldás: Megkéri a tanárt, hogy segítsen/mutassa meg hogy kell összerakni egy gépet. Anno nálunk a középiskolában ha bevitte az ember a gépét, akkor nem csak megcsinálta a tanár, de még ha kértük, el is magyarázott mindent, amire kíváncsiak voltunk. Tegyen ő is így, ha érdekli a dolog. Ha meg nem, akkor veszett fejsze nyele...

G.

2014. jún. 20. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemen/főiskolán nagyrészt elméleti alapokat tanítanak. Nem az a cél, hogy mindent tudj, hanem hogy képes legyél a szükséges dolgokat magadtól megtanulni, választott szakterülettől függően, és értsd is amit csinálsz, ne csak kísérletezgetés alapú legyen. Tehát valószínűleg nem fogják elmagyarázni, mi a különbség a PCI és PCIe között, de ha odajutsz, hogy utána kell nézned, legalább érteni fogod, pl. mi az az OSI modell.

Egy informatikusnak magának kell szakosodnia és beleásni magát az adott területbe a megtanult elméleti alapokra támaszkodva.

Sőt, durvábbat mondok: Hiába tanulja meg, mit hova rakjon a gépben, ha öt év múlva teljesen máshogy fognak kinézni a gépek. Ha ezt a szakmát választotta, akkor egész életében tanulnia kell, mert a technológia túl gyorsan változik. Ezek megtanulását segíti az elméleti háttér. Az egyetem nem halat ad, hanem halászhálót.

2014. jún. 20. 15:15
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

A hardverek összerakásához annyi köze van egy informatikus programozónak, mint a Villamosmérnököknek a villamoshoz. :D

Kérdezővel tipikusan az a helyzet mint apámmal, "Gyere fiam vakoljuk be a falat, építész leszel ez a szakmád...mondom ja, építész és nem kőműves" :D

2014. jún. 20. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!