Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzort vegyek?

Milyen processzort vegyek?

Figyelt kérdés
Főként játékra kéne egy proci ... A jelenlegi alaplapom Socket 775-ös foglalatú, de Core 2 Duo-s proci van benne tehát vagy Core 2 quadosat veszek(vagy Xeon) vagy veszek egy új alaplapot és AMD-t veszek bele... Pénz szűkébe vagyok tehát légyszíves ne ajánljatok új alaplapot + valami I7es szuper processzort.

2014. jún. 18. 16:20
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
De úgy hallottam hiába majdnem ugyanaz, mivel nem játékra van kitalálva rosszabbul teljesít. Igaz ez?
2014. jún. 21. 12:56
 22/23 anonim ***** válasza:

Elmondtam hogy nekem ilyenem van, leírtam azt is, hogy mit tud. Benchmarkokat és összehasonlítást is linkeltem. Személyesen még nem volt alkalmam kipróbálni egy Q9650-es processzort sem, így nyilván nem tudhatom azt sem hogy élesben mennyivel lehet rosszabb a Xeon proci játék terén. Szerintem 10%-nál biztosan kisebb az eltérés a 2 között, de ennél pontosabbat nem tudok mondani. A kártyádat viszont ki tudná hajtani.

Ha van türelmed és állandó kereseted akkor nyilván jobb ha egy olyan alaplap+proci kombóra gyűjtesz, ami nem hét éves. Azonban 775-ös lapra ár/érték arányban magasan a(z eredetileg socket 771-re tervezett) Xeon procik a legjobbak, azért, mert töredékrészébe kerülnek a náluk alig néhány százalékkal jobb Core2Quadoknál. Ha húszezer forintért lehetne q9650-et venni akkor azt ajánlanám az e5450 helyett, de még 40 ezer alatt sem találni.

2014. jún. 21. 19:48
 23/23 A kérdező kommentje:
És mondjuk egy AMD-ből milyet ajánlanátok ami kihajtja?
2014. jún. 21. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!