Új monitort szeretnék venni, viszont nem tudom milyet vegyek. Ti milyet ajánlanátok?
Szóval a lényeg, hogy nem nagyon értek a monitorokhoz, viszont a régi CRT monitor helyett kellene egy új, de most nem tudom, hogy LED, Plazma, LCD legyen, mert mindegyik jó valamiben stb. Meg olvastam a kontrasztról is, meg a késleltetésről is, tehát kicsit zavaros, viszont egy jó és magas felbontású monitor, szép megjelenítéssel(NEM TV!!) kellene számítógéphez.
A max. ár amit kiadnék érte az 40K, többet nem szánok rá.
Ajánlom figyelmedbe az Lg weblapját, apám 3 éve 40.000 FT-ért vett egy lg flatron fullhd monitort, felbontása otthoni célokhoz szerintem kiváló, 22"-es, nagyon jó.
Nézd meg az lg.hu-n a monitorokat és biztos, hogy találni fogsz egy jót!
40.000-ért meg nemigazán kapsz plazmát.
1. válaszóló vagyok, azt akartam még mondani, hogy az az lg amit használok az LCD.
Van sok szép ledes monitor. LG, Dell amit ajánlok, bár nekem Samsung van és az is gyönyörű.
[link] Nézegess itt, van, amelyiket tesztelték is, olvashatsz azt is. Késleltetés, válaszidő... nem nagyon vehető észre, én figyelmen kívül is hagyom mindig, ezt csak parasztvakításnak tartom.
Köszönöm a válaszokat.
Igazából plazmára én sem gondoltam, meg kicsit hülyeségnek is találtam. Az LCD és a LED monitor között szemezek LG és SAMSUNG terén, de nem tudok dönteni, főleg a két kategória között. Ugye most leginkább a LED monitorok vannak így "reklámozva" meg ilyesmi, viszont az LCD is nagyon jó, meg a szemnek is, de általában a LED is, tehát ezért vagyok most megzavarodva, hogy melyik.
Mert ugye fontos a teljesítmény, a felbontás, a fogyasztás és hogy azért a szemem se tegye tönkre, de a lényeg hogy a legjobb legyen.
Igazából mondtam, hogy ezekhez nem nagyon értek, de 21.5-t néztem én is azt hiszem.
Nekem valahogy az LG tetszik a legjobban, mivel a specifikációja is jobb mint a DELL-é, szóval nem tudom. Lehet, hogy DELL-ben csak a márkát fizetném meg, meg annál 7 s válaszidőt láttam.
Meg ránéztem még LG monitorokra és találtam egy ilyet, egy kicsit drágábban, ez milyen? lg-22EA53VQ
A kontraszt arány kisebb, ahogy látom, de például olyat már nem látok nála, hogy 72%-os színarány meg ilyesmi (LG oldala). Vagy néztem még a LG 24MP55HQ-t is, mondjuk azt már feleslegesnek találom.
Hát kontrasztarányon kívül mást nem ír, de az se mindegy, hogy dinamikust vagy statikust tüntetnek-e fel, szeretnek ezzel hatni a laikusokra. Szépen hangzik, hogy 5000000:1 az aránya, de máshogy kell értelmezni. Erről olvashatsz itt:
Egyábként mindkettő LG monitort tesztelték a srácok, olvasd el, és amelyik megnyeri a tetszésed, válaszd azt, szinte ugyanolyanok tudás alapján.
Utóbbi nekem sokkal megnyerőbb a megjelenésével. :)
Minden jót, írd majd, mit vásároltál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!