Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Így működik dual channelben?

Így működik dual channelben?

Figyelt kérdés

Van egy ASRock G31m-S R2.0 alaplapom. Van benne 1gb ddr2 800 MHz ram és bővíteni szeretnék.Azt írja a dual channelhez tök ugyanolyan márka meg tulajdonságokkal rendelkező ram kell mellé. Ez azt jelenti, hogy csak 1GB mehet mellé, vagy mondjuk lehet 2 GB-os is?

Továbbá mire kell figyelnni egy középkategóriás (2magos ~3Ghz) CPU vételénél ennél az alaplapnál?

Köszi

2014. jún. 17. 15:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak 1GB-os mehet mellé ahhoz, hogy dualban működjön, ráadásul ha biztosra akarsz menni, akkor valóban azonos gyártó, azonos időzítések, azonos sorozat.

Hozzátenném, hogy annyira nem élet-halál kérdése, hogy dualban menjen, ha raksz mellé egy 2 gigásat, és nem megy dulalban, azzal többet nyersz, mintha egy 1 gigás menne mellette. A mennyiség többet ér, mint a sebesség RAM esetében.

2014. jún. 17. 15:23
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt leírja, milyen processzorokat támogat.

foglalat: LGA 775

max. fogyasztás: 105W

RAM:

DDR2-es kell, 667 vagy 800 MHz-es

Szerintem 2x2 GB-ot vegyetek vagy egyszer 4 GB-ot.

Dual channel szerintem csakk akkor lesz, ha ugyanolyanok (a gyártó nem fontos): kapacitás (méret), frekvencia, késleltetés (ez a CL szám)

2014. jún. 17. 15:24
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Annyira nem kell nekem egy erőmű, szóval veszek mondjuk pluszba egy 2gb-os modult, néztem is most egyet, az 667 MHz, az mennyivel rosszabb, mint a 800-as? Valamint akkor úgysem lesz dual channelben, szal nem számít, hogy a másik 800MHz-es, nem?

2014. jún. 17. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!