Processzor túlmelegedés! Segítene valaki?
A gép: asztali PC, AMD 5600+ 2,9 Ghz processzor, 3 GB RAM, 500 GB HDD.
Az elmúlt napokban állandóan kikapcsolt a gép.
Feltettem az AIDA 64-et amely hol 94, hol 108 fokot mutatott!
Viszont az a helyzet, hogy a hűtőborda egyáltalán nem meleg és ezáltal a hűtőventillátor sem pörög annyira.
Már újrapasztáztam egyszer ezüst alapú, majd sima szilikon alapú pasztával.
Alaposan (már nem először pasztázok, a laptopomon is többször végeztem és ezen az asztalin is).
Mit lehetne tenni? A gyári ventilláor és hűtőborda van rajta.
Eddig nem produkált ilyesmit. Én úgy látom, hogy a leszorító ,,csipesz" jól összeszorítja a két érintkező felületet. Vagy mégsem?
De egyszer, miután az első pasztát levettem és kicseréltem, annyira össze volt tapadva, hogy a hűtőborda kihúzta magával a processzort, tehát nagyon jól ,,odaragadt" és nem volt hézag.
De akkor miért nem adja át a hőt neki?
Emlékszem, hogy régen szabályosan forró volt a hűtőborda és szerintem inkább annak kell forrónak lenni és nem a processzornak.
Minőségi az a hűtőpaszta?
Sűrített levegővel átmentél a processzorhűtőn (nem poros?)
Ha továbbra is problémás,cserélhetnél ventit vagy írhatnál az AMD supportnak (amennyiben garanciális) hogy kicseréljék a procit vagy/és a gyári hűtőt (egy másik gyárira).
Igen, erre figyelek, hogy ne legyen poros és porcicás. Hát ha a szenzor hibája, akkor kuka az egész. :/
Anyukám gépe.
Igen, lehet szenzor, de lehet mérőprogram hibája is.
Ha össze van tapadva a proci és a hűtőborda akkor közvetlen kapcsolat miatt át kell, hogy adja a hőt.
Marad a BIOS hőfok mérésnek. Ott mennyit ír?
Proci nincs húzva?
Feszültség rendben van?
Ha semmiképp nem jutsz dűlőre vele, csinálj egy BIOS resetet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!