Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor túlmelegedés!...

Processzor túlmelegedés! Segítene valaki?

Figyelt kérdés

A gép: asztali PC, AMD 5600+ 2,9 Ghz processzor, 3 GB RAM, 500 GB HDD.

Az elmúlt napokban állandóan kikapcsolt a gép.

Feltettem az AIDA 64-et amely hol 94, hol 108 fokot mutatott!

Viszont az a helyzet, hogy a hűtőborda egyáltalán nem meleg és ezáltal a hűtőventillátor sem pörög annyira.

Már újrapasztáztam egyszer ezüst alapú, majd sima szilikon alapú pasztával.

Alaposan (már nem először pasztázok, a laptopomon is többször végeztem és ezen az asztalin is).

Mit lehetne tenni? A gyári ventilláor és hűtőborda van rajta.

Eddig nem produkált ilyesmit. Én úgy látom, hogy a leszorító ,,csipesz" jól összeszorítja a két érintkező felületet. Vagy mégsem?

De egyszer, miután az első pasztát levettem és kicseréltem, annyira össze volt tapadva, hogy a hűtőborda kihúzta magával a processzort, tehát nagyon jól ,,odaragadt" és nem volt hézag.

De akkor miért nem adja át a hőt neki?

Emlékszem, hogy régen szabályosan forró volt a hűtőborda és szerintem inkább annak kell forrónak lenni és nem a processzornak.

2014. jún. 15. 17:44
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
Lehet a hőérzékelő szenzor hibája is. Ha van kéznél másik AM2-es gép, akkor próbáld bele, csak a procit cseréld, semmi mást.
2014. jún. 15. 17:45
 2/35 A kérdező kommentje:
Ahogy elindítok egy víruskeresést, vagy akár csak az internetet és mondjuk megnézek egy videót, már ennyire fölmelegszik. De a hűtőborda nem veszi át a hőt.
2014. jún. 15. 17:46
 3/35 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs másik a közelben. Ezt nem lehet kiküszöbölni. Mondjuk egy bios frissítéssel? Bár anno AMD 3500+ -ról való váltásról emlékszem, hogy kellett biost frissíteni és ez egy 8 éves gép, nem hiszem, hogy van új bios. :/
2014. jún. 15. 17:47
 4/35 anonim ***** válasza:

Minőségi az a hűtőpaszta?

Sűrített levegővel átmentél a processzorhűtőn (nem poros?)

Ha továbbra is problémás,cserélhetnél ventit vagy írhatnál az AMD supportnak (amennyiben garanciális) hogy kicseréljék a procit vagy/és a gyári hűtőt (egy másik gyárira).

5/35 anonim ***** válasza:
Mellesleg látom az első hozzászólót,lehet szenzor hibája is :)
 6/35 A kérdező kommentje:

Igen, erre figyelek, hogy ne legyen poros és porcicás. Hát ha a szenzor hibája, akkor kuka az egész. :/

Anyukám gépe.

2014. jún. 15. 17:49
 7/35 A kérdező kommentje:
Tehát ez a hűtő dolog azért nem tiszta nekem, mert magának annak a fémdarabnak semmi baja nincsen, nem is tud elromolni. Akkor ez tényleg érzékelő hiba.
2014. jún. 15. 17:51
 8/35 anonim ***** válasza:

Igen, lehet szenzor, de lehet mérőprogram hibája is.

Ha össze van tapadva a proci és a hűtőborda akkor közvetlen kapcsolat miatt át kell, hogy adja a hőt.

Marad a BIOS hőfok mérésnek. Ott mennyit ír?

Proci nincs húzva?

Feszültség rendben van?

Ha semmiképp nem jutsz dűlőre vele, csinálj egy BIOS resetet

2014. jún. 15. 17:51
 9/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megpróbálom a bios resetet, de az ugye a sima Default Settings?
2014. jún. 15. 17:53
 10/35 A kérdező kommentje:
Nem, sosem volt húzva.
2014. jún. 15. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!