Nem túl sok 80-110fokos felmelegedés egy passzív GPU-nál? (Asus GeForce 6200 Turbocache 512mb)
Tisztában vagyok vele hogy nem a legjobb a passzív hűtés de alapjáraton (böngészve) 75c°fok körül van a kártya felmelegedése, játék alatt pedig felugrik 110c° fok felé is, ráadásul a Turbocache nincs is használva tehát+terhelés sincs.
Itt a kártya Specs:
A passzív kártyák mellé elengedhetetlen a jó házszellőzés. Nekem egyszer volt egy passzív 7600GT kártyám, ami alapból 50C felett, terhelve meg 80-85C környékén mozgott. Vettem egy normálisabb házat, jobb szellőzéssel és jelentősen csökkentek a hőmérsékletek (kb 10-15C fokkal).
A GPU-k még általában elviselnek magasabb hőmérsékleteket, extrém esetben 90C fölötti üzemi hőmérséklettel is lehet találkozni, de a 110C már elég sok szerintem! Dobd fel a ház szellőzését!
Annál jobb szellőzés mint ami jelenleg van nemigazán tudnék jobbat mert egy házlapra van felcsavarva az alaplap és ennyi, tehát teljesen szabadszellőzésű
Megprobálok egy +ventit rakni a vidikártya mellé hátha segít rajta mert ez a hőmérséklet elég ilyesztő igy..
4#:
Milyen igazad, és erre az egyszerű (és logikus) dologra nem is gondoltam.. Akkor amig nemmszerzek be egy házat, addig manuálisan (szobai ventivel) probálom megoldani a hűtést+elég jol kiszellõzteti a gépet.(Nem 5cm-re fogom rakni mert tudom hgy az sem tenne tul jot)
Köszönöm mégegyszer a válaszokat, gondoltam leírom hogy mire jutottam hamár vettétek a fáradságot hogy írtatok :)
Miután féltem használni igy a gépet nehogy kihasson ez a hő a többi alkatrészre, ezért megkerestem a régi gépem amibe volt egy gyári kis venti amit az alaplapra lehet kötni, ugyhogy szépen bekötöttem, odaraktam hogy a vidikártya résbordáit hűtse és azóta fix 45c° a hőmérséklet még egy erősebb játéknál is ahol elötte (ahogy a kérdésbe is emlitettem) 115c°
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!