A NAS milyen eszköz pontosan? Azt tudom, hogy valamilyen hálózati eszköz, de nem tudom, hogy a hálózat ebben az esetben pontosan mit is jelent? Internet? Vagy meglévő számítógép hálózat? Vagy az eszköz által kialakított új hálózat?
Ahogy írták egy tároló szerver. Nincs rajta monitor, billentyűzet, így csak úgy tudod használni érdemben, ha valamilyen hálózatra kötöd.
Leginkább arra használható, hogy a már meglévő hálózatodba beállítod és a hálózat többi eszközével el tudod érni, tudsz rá adatot tenni, vagy róla adatot letölteni.
Köthető netre is, de ritkán van igazi értelme.
Szerintem egyébként ez is egyfajta NAS. Akkor lenne sima wireless hdd ha mondjuk bluetooth lenne,azaz egy eszközt szolgálna ki, vagy wireless usb-s lenne.
Egyébként meg a céltól függ minden.
Ha nagy sebesség fontos,de nem kell megosztani,akkor usb3 külső hdd.
Ha meg kell osztani,de a sebesség is fontos,akkor jó fajta NAS kell,mert az olcsók biza nem túl jók
Ha meg inkább az a fontos,hogy ne legyen vezeték ,akkor wifi
Léteznek csak mocskosul drágák, mint ahogy a Wi-Fi -s NAS -ok is. Már nagyon sok Wi-Fi routernek van USB portja, amire külső USB merevlemezt köthetsz, így kvázi NAS -ként fog neked funkcionálni, csak olcsóbban.
A NAS -ok tipikusan céges felhasználáskor van értelme, hiszen főleg a belső merevlemezre van kihegyezve, RAID mód, biztonsági profilok, stb.
#8, a routerek nem mindig rendelkeznek azzal a hardverrel, ami a NAS funkció ellátásához kellhet. Amelyik routerben megvan a vas, az kerül annyiba, mint egy NAS ellenben nem nyújtja azokat a szoftveres szolgáltatásokat. Működik, de még se az.
Nem gondolnám, hogy a NAS tipikus céges valami. Simán elzörög otthon, mint média szerver és a TV-k, mobilok, bármi arról érhet el médiumot és biztonságban tudhatod az adataidat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!