Számítógépem merevlemezét meg tudom osztani FTP szerverként?
Ehhez még gép sem kell, ha olyan routered van ami tud ilyet, már az is elég.
Meg lehet oldani szoftveresen is, csak a gép elég sokat fogyaszt bekapcsolva ugye.
A gondot az okozza, hogy a fix IP-ért fizetni kell és pont azért ne tudj szervert csinálni, naponta legalább 1x megszakítja a kapcsolatot a szolgáltató, amikor új IP-t kapsz. Ezt régen ki lehetett játszani, mert volt olyan szerver, amivel lehetett kifelé fix IP-nek látszó valamit csinálni és minden újrakapcsolódásnál beállította magát a géped. Nem tudom lehet még ilyen szolgáltatást csinálni?
Viszont pont ezért vannak olyan routerek meg hálózati HDD aminek saját IP-je van ...
"fix IP-nek látszó valamit csinálni és minden újrakapcsolódásnál beállította magát a géped. Nem tudom lehet még ilyen szolgáltatást csinálni?"
Dinamikus DNS!
A legtöbbhez van kliens, sőt a legtöbb router magától ismeri a szolgáltatást és adott időközönként, vagy ha az IP változik frissíti a DNS bejegyzést. -> Mindig ugyan oda fog mutatni, a routerre.
"Viszont pont ezért vannak olyan routerek meg hálózati HDD aminek saját IP-je van ..."
Micsoda?
Nincs ilyen... A szolgáltatók adnak egy IP-t minden előfizetőnek és kész, ezen nem tudsz variálni.
Hasonló DNS-es megoldásokat szoktak max alkalmazni, de nem minden eszköznél. (Csak kifejezetten a NAS-eknél.)
Igen, én is hallottam sokat a NASokról, de az baromi drága...
Én arra gondoltam, hogy jelenleg a gépem merevlemeze meg van osztva hálózaton (tudom, ez teljesen más) de valahogy nem lehet megcsinálni, hogy a router vagy valami kiszórja ezt FTPnek? A windowsban meg hálózati meghatóként tudom csatlakoztatni...
Tud valaki ilyen megoldást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!