ASUS GTX 780 oc vagy R9 290x?
Szerintetek melyik az erősebb?
Mert én úgy tudom,az AMD szeret a számokkal dobálózni,de nem stabilak?pl fx cpu-k,vagy AMD vga driverek?
140.000ft om van a vga-ra és nem tudok dönteni.
290x is pont 140,asus 780 oc is.
cpu i7 4770K lesz mellé az már biztos.
hi
sima MSI Gamer 780 oc
i7 4770k cpu lesz mellé,de van aki azt mondja elég neki egy i5 4670K is bőven...
1. A TI nem sokkal gyorsabb egy 780 OC-nél, hanem picivel gyorsabb. Refek szintjén talán nagyobb a különbség
2. Az r9 290x oc kb 10% gyorsabb a gtx 780 oc-nél, ami azért ezen a szinten nem kevés, viszont van plusz 1 giga vramja, ami viszont nagyon sok relatíve, ugyanis bizony ma már vannak játékok, amiknél fullgrafika fullhd (pláne 4k - bár az még nm kiforrt) már 3 giga vga ram fölé csúszik a video memóriahasználat. Ha a szoftver ilyen limitbe ütközik, mit tapasztalsz: laggot, fps esést, nem jól megy a gama, vissza kell venni a beállításokból, ami a gamer rémálma... Tehát már csak a vram miatt is csakis r9 290x !!!
3. Az AMD Fx számos ponton valóban gyengébben teljesít mint a corei7, azonban játék környezetben vannak tesztek, amiben meg simán beveri, de legalábbis fej-fej mellett van vele. Tehát nem kéne annyira leszólni az FX-et és ATI gpu-val kombinálva, igencsak gyors és stabil gamer rendszereket lehet építeni. Nem gyengébb annyival az FX, mint azt sok fanyalgó képzeli
Még most is a legjobb vétel tehát az r9 290x oc, mivel bár a TI gpu-ja kicsivel gyorsabb, meg az egész kártya is gyorsabb bizonyos teszteknél... de összeségében mégis gyengébb, a vram miatt... ha nem 3 giga vrammal építették volna a TI-ket, akkor ő lenne a csúcs.. így viszont még a TI-nél is vram miatt jobb az r9 290, mert legújabb játékoknak bizony kell a 4 giga vram, akár tetszik akár nem (ha maxgrafikán akarod tolni)
Megjelent nemrég a GTX 980 és megkockáztatom, hogy az r9 290x oc továbbra is tartja a trónját, ha mindent összevetünk. Ugyan baromi gyors kártya a gtx 980, csakhogy ugyebár 4 giga vram van rajta, tehát ramban ugyanaz; ha megnézzük a paramétereket, szinte mindenben visszafogták, a teljesítményfelvétel csökkentés (energiatakarékosság miatt, mivel az Nvidia erősen a mobil eszközök irányába kémlel), s így pl fele busz sávszélességek vannak az új 980-asaon, mint a 290-esen és szinte minden technikai paraméterében majdhogynem fele értékek láthatók. Persze az új gpu architektúra miatt még mindig legalább 20%-al gyorsabb 980-as, mint egy 290-es, azonban DUPLA ANNYIBA KERÜL! És ez adja meg a kegyelemdöfést neki. Milliomosok kíméljenek! Most emberi kategóriában elemzek... Tehát ugyanannyi ram, fele ár, a legtöbb technikai paraméter duplaanyi (igaz, a fogyasztás is, de egy gamert az érdekli a legkevésbé); a legjobb vétel még most is az r9 290x oc..!!!
# 13
Önmagadnak mondasz ellent. Milliomosok kíméljenek, emberi kategóriában gondolkozol, de 4K játékot említesz. Gondolom tudod mennyibe kerül egy ilyen monitor, még ha a legolcsóbbat is vesszük. Az meg, hogy 4 giga kell az se feltétlen helytálló(ha valaki képet linkel játékokról amik betöltik a 4 giga vramot is, azoknak elárulom azért van, mert a legtöbb motor így működik, amíg van hely addig pakol, majd miután betelt a rég nem használtat törli ki.. a gond ott kezdődik ha már az adott vram mennyiség adott jelenetre nem elég), mert talán akad 1-2 cím aminél tényleges előny.
Az FX-re rátérve, a legtöbb játékban egy modrn i5-öt is megveri őket. Ez alól nyilván a VGA limites helyzetek kivételek, meg persze a frostbite motor támogatta címek.
"szinte minden technikai paraméterében majdhogynem fele értékek láthatók. Persze az új gpu architektúra miatt még mindig legalább 20%-al gyorsabb 980-as, mint egy 290-es"
Ezen nagyon jót röhögtem. Ha gyorsabb, akkor mégis kit érdekelnek a paraméterek papíron? Jobban alszol ha nagyobbak az értékek?
Azt meg áruld már el, ha ilyen kis fogyiból a 980 veri a 290x-et, minek nagyobb? Jó lesz 2 GPU-ra, vagy ha az AMD erre rálicitál.
Hát akkor menjünk sorban kedves nagyarc...
1. Sehol nem mondtam ellent önmagamnak, legfeljebb te vagy buta hogy felfogd miről írok, ezért ÚGY TŰNIK NEKED.... ezen segíteni nem tudok, esetleg a lenini mondást szívleld meg "tanulni tanulni tanulni" és ha majd kissé tájékozottabb és értelmesebb leszel, próbálj belekotyogni abba, ami magas neked
2. a 4k-t említem és jelzem is hogy nem kiforrt... 4K barátom az nem csak egy méregdrága 4k monitoron valósítható meg, hanem veszel két darab használt 15 colos 1080-as monitort, amit már darabonként 8 ezer forintból is megkaphatsz és máris 4k-val játszol, ha kihajtod őket... hol kell ehhez milliomosnak lenni ember?
3. amit a 4 giga vram natív használatáról írsz igen kevés játékmotornál jön ki fullhd maxgrafikánál még egy BF4 sem lép át sokkal 2 gigát.. nyilván ha efölé megyünk, akkor elkezdi zabálni a ramot, csakhogy aki efölé megy ugyebár az vagy 4k-zik vagy dual-trial monitorozik és értelemszerűen nem olyan hülye hogy ezt egykártyás 3 Gb vramos rendszeren csinálja (ha meg igen, meg is érdemli és élvezze a lag-ot)
Azonban légy oly bátyám és tesztelj már egy Shadow of Mordor -t, 3 gigás TI-n és 4 gigás r9 290-esen és nézz egy nagyot!!! Nem pszeudo natív ram maxra töltést láthatsz hanem azt láthatod, hogy a 3 gigán szaggat a játék, mert kellene neki több ram a fullhd pack-al legalábbis (amihez javasolják is a 4 gigát, de az sem baj ha 6 giga - írják...) A szűk keresztmetszet már a Vram, és nyakunkon az AC új része, a CoD új része, szinte biztos hogy hasonlóan fognak viselkedni... A 4 giga, ha komoly hobbi gamer vagy, szembe kell nézni vele: immár alap
4. A corei5 maxwell valóban architektúra szinten veri az FX-et gyorsabban kódol, és nem is írtam olyat hogy ez ne így lenne, tehát rémképeiddel viaskodsz, amiket beleképzeltél irományomban.... A latest corei7-ek pedig valóban szét gyalázzák az FX-eket.... (tripla áron!!!!)
Azonban A JÁTÉKOK A COREI7-ESEK PLUSZ KAPACITÁSAIT ÉS TUDÁSÁT EGYELŐRE MESSZE NEM AKNÁZZÁK KI... ergo bőven elég a corei5 egy jobb példánya (amik persze még mindig kb 20%-al drágábbak a hasonló FX-eknél)...
Csakhogy barátom.... a jobb FX-ekben ott szunnyad pár aprócska dolog, amivel szétalázza a corei7-et... egyrészt a 8 MAG, amit ha olyan szoftvert használsz ami natívan kihajtja a 8 magot... a max 6 magos corei5 - freki függetlenül - ALUL MARAD ÉDES BARÁTOM... továbbá az FX-ek valami embertelen módon tuningolhatók... a corei5-ök meg sem közelítik az FX-ek túlhajthatóságát... ergo idővel veszel egy jobb folyadékos hűtést - ha nem volt még - az FX-edre, felhúzod 5 giga fölé, plusz a 8 mag és új cuccok még évek múlva is, amikor a corei5, már rég kifulladt, csodálatosan fognak menni az FX-eden... hosszú távra tehát az FX nemhogy felveszi a versenyt a corei5-el (ami megismétlem valóban architektúra szinten gyorsabb jobb az FX-nél), hanem igen sanszos hogy le is pipálja....
6. ha gyorsabb akkor kit érdekelnek a paraméterek papíron? Pl AZT AKI ÉRT HOZZÁ LEGALÁBB EGY KICSIT.. ugyanis ezek a paraméterek, meghálálhatják magukat idővel, amikor az újabb szoftverek egyre inkább natívan kiaknázzák a hardvered.... az új lebutított GTX-ek bandwidth-ei már most maxra vannak hajtva, míg az fx -eké nem és a 780-asaoké sem, hiszen utóbbiaké is magasabb az újabb Geforce generációnál... és hosszú távon egyszer csak azt veszed észre, hogy a régebbi vga-d kezd el esetleg jobban mozgatni újabb cuccokat és ámulsz bámulsz, hogy ez hogy is lehetséges.. hát így barátom...
7. a több GPU-s rendszereket nem tudom minek veszed ide, mikor nem említettem azokat... úgy egész más a képlet, ha több GPU-s / több kártyás rendszerekben gondolkozik valakik akkor mind a fogyasztás mind az architektúra miatt, természetes hogy az új GTX-ek a best buy-ok, azonban itt nem ez volt a kérdés, hanem egy kártyás rendszerekről beszélgetünk testvér
8.. önellentmondás tehát csak a te nagyképű cinikus és dilettáns kis agyacskádban volt itt barátom...
# 15
Először is nem vagyok a barátod. Másodszor ne személyeskedj, én se tettem, bár lehet néha sokat várok.
2.
Igen, kell. Még ha nem is egy db UHD eszközről van szó, de új játékoknál felső kategóriás kártyák is kifulladnak 3840x2160-ban.
3.
Nyilván aki a fölé megy az szeret szopni az AFR miatt és egy kártyát malmoztatni.
Ettől függetlenül én magam is írtam, hogy akad egy-két ilyen cím, de annyi miatt nevetséges állítani, hogy alap a 4 giga, főleg, hogy érdemben csak felső kategóriás VGA-kon érhető el. Az meg, hogy a shadow of mordor optimalizálatlan és pofátlanul magas gépigénye van még mindig egy játék. Az új AC meg előbb jöjjön ki, aztán beszéljünk arról mi kell neki, bár ha igaz a gépigény akkor is csak egy újabb ubisoft féle gányolásról van szó. A COD meg technológiai fronton senkit se érdekel, elavult agyon moddolt motor, mesterséges korlátozások.
4
Pont te képzelődsz. Egyetlen szóval nem említettem sehol se egy i7-et.
Ezenfelül lehet én maradtam le a max 6 magos i5-ről, de ha meg i7-et akartál írni akkor meg téves az adat.
Az előbb játékról volt amúgy szó, munkáról egy kicsit se, ne keverd a kettőt. Ahogy a folyadék hűtés+5 GHz is nagyon réteg dolog, de egy K-s i5 hasonlóan megrángatva hozza azt(nyilván nem abban az elenyésző számú programban ami épp jól muzsikál FX-n). Itt max annyit lehet felhozni, hogy platform szinte olcsóbb az FX.
Ettől függetlenül egyszálas teljesítménye már-már vicces az FX-nek, 8 jaguar mag(XO/PS4) ide vagy oda, ahova elég lesz pár év múlva, doa egy haswell i5 is.
6
Ez megint olyan, hogy szerinted. Nem egyszer fordult már elő, hogy valamelyik architektúra okosabb volt, de a másiknak ebből szinte semmi előnye nem akadt. Nem emlékeznék, hogy a Feri annyira elhúzott volna, ahogy az R600 se, de a mostani messze legokosabb GCN se akarja úgy agyonverni a keplert mint az halhattuk 3 éve. Persze, majd DX12...
7.
Te írtad, hogy butított az új csúcs GF, erre írtam, hogy ha így is hozzák a 290x-et akkor jó lesz még 2GPU-s kártyára vagy majd 1GPU-ra ha az AMD a 980-ra licitál. Persze én nem tudok olvasni. Testvér végképp nem vagyok
8
Erre meg reagálni is kár
Felesleges hisztizned és kiforgatnod a szavaim, mert csak magad minősíted továbbra is. Nekemestél ok nélkül, nagyképű, flegma arrogáns cinikus módon, szavaim kiforgatva és félre értelmezve zömmel..
A témát és lényeget tekintve abszolút ugyanarról beszélünk és ha leülnénk átbeszélni ezt a témát semmi vita, nézeteltérés vagy félreértés nem lenne köztünk szerintem...
Azért érdekes. Az új CoD is optimalizálatlan, mint a Shadow of Mordor..? Újabban mennyi "optimalizálatlan" game jön ki...
Az is tök érdekes, hogy az Nvidia és az AMD is bejelentette, hogy hamarosan jön ki a 8 giga vram-os egy gpu-s vga-ja... de azért sok a 4 giga persze persze... játszunk csak 1-2 gigával.. az a jó... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!