Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem látja a gép a külső...

Miért nem látja a gép a külső HDD-t? Mi lehet a baj? Hogyan tudom láthatóvá tenni

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Épp az imént vettem egy Maxell E SERIES HDD BLACK 2.0 2,5" 500 GB-os külső HDD-t.

A laptopomon Win7 Ultimate 62 bites rendszer van. A külső HDD-hez adott egy adatkábel, aminek egyik végén normális USB csatlakozó van, a másikon a HDD-be csatolható kisebb csatlakozó. Csatlakoztatom a laptophoz, a szokásos hang a windows részéről, mint amikor új dolgot csatlakoztatsz az USB portra. A Windows intézőben nem jelenik meg azonban új meghajtóként, ahogy a Total Commander-ben sem látható. Viszont észleli mégis a gép, mert eltávolításhoz a "Hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása" résznél ott van, h "Kiadás: USB to serial-ATA bridge", amire ha rákattintok, ismét a jellegzetes USB leválasztási hang a windows részéről, majd kiírja, h biztonságosan eltávolíthatom a cuccot.

2014. máj. 31. 10:32
1 2
 11/14 anonim válasza:

Nálam is ugyanaz a hibajelenség, mint a kérdezőnél.

Ezt végrehajtottam:

"START>Számítógép(jobbgomb)>kezelés>eszközkezelő>

lemezmeghajtó(ha felismeri ott lesz a HDD)>tulajdonságok>illesztőprogram>eltávolítás

Kihúzod az USB kábelt,aztán újra csatizod és kész!"

de semmi változás:(

2017. júl. 6. 11:22
 12/14 Gábor 2000 válasza:

EZ AZ OKA SEMMI MÁS, EZ A HELYZET HIBÁS KÁBEL MIATT ÁLLHAT ELŐ:

A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot, mert az illesztő egy korábbi példánya még mindig a memóriában van. (Hibakód: 38)

A probléma oka

Nem sikerült betölteni az illesztőprogramot, mert annak egy előző példánya még mindig be van töltve.

Javasolt megoldás

Indítsa újra a számítógépet. Kattintson a Start menü Leállítás parancsára, majd válassza az Újraindítás lehetőséget.

2017. nov. 20. 08:49
 13/14 GORMEX válasza:
Nekem is valami ilyesmi volt a bajom, de rájöttem hogy azt a kötetet törölni kel aztán lehet formázni ( Bocsi ha ezt már írtátok )
2018. jún. 23. 22:39
 14/14 Caligar83 válasza:

Tényleg az a megoldás, ha belépsz a lemezkezeléshez, ott alul látod a sorban, majd jobb egér és eszköz eltávolítása.

Ha ez megvan, akkor lehúzod a gépről, majd vissza és tudod formázni ugyanúgy a lemezkezelőben.

2018. dec. 15. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!