Miért nem látja a gép a külső HDD-t? Mi lehet a baj? Hogyan tudom láthatóvá tenni
Sziasztok!
Épp az imént vettem egy Maxell E SERIES HDD BLACK 2.0 2,5" 500 GB-os külső HDD-t.
A laptopomon Win7 Ultimate 62 bites rendszer van. A külső HDD-hez adott egy adatkábel, aminek egyik végén normális USB csatlakozó van, a másikon a HDD-be csatolható kisebb csatlakozó. Csatlakoztatom a laptophoz, a szokásos hang a windows részéről, mint amikor új dolgot csatlakoztatsz az USB portra. A Windows intézőben nem jelenik meg azonban új meghajtóként, ahogy a Total Commander-ben sem látható. Viszont észleli mégis a gép, mert eltávolításhoz a "Hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása" résznél ott van, h "Kiadás: USB to serial-ATA bridge", amire ha rákattintok, ismét a jellegzetes USB leválasztási hang a windows részéről, majd kiírja, h biztonságosan eltávolíthatom a cuccot.
Formázni és betűjelet kell valószínű adni neki.
Start - Számitógépre jobb egér kattintás - a menükből kezelés - tárolás/lemezkezelés - itt meg fog jelenni vaószinűleg a lemezed. - Arra jobb egér, majd meghajtó betűjel és elérési út módosítás - hozzáadás
Ennyi.
Nekem is csak a bajom van ezekkel a külső vackokkal :/
Az én esetemben semmi de semmi nem történik ha rádugom, csak a laptop szellőzőrendszere kezd el dolgozni XD Ha kihúzom, abbahagyja, ebből (észrevehetően) laikusként arra következtetek, hogy csak érzékeli.....Tény, hogy vaknak nehéz magyarázni a színeket, de nincs valami ötlet erre?..
Sziasztok!
Simán lehet h rossz az adatkábel. Ezt pl úgy ellenőrizheted h bemész egy szervízbe, pl Frangepán u 46, ott ingyen megnézik, egy másik kábellel, és ha ott látják, kell egy új kábelt venni. Az enyémnek pl egy kicsit el volt hajolva az a része amit bele kell dugni.
START>Számítógép(jobbgomb)>kezelés>eszközkezelő>lemezmeghajtó(ha felismeri ott lesz a HDD)>tulajdonságok>illesztőprogram>eltávolítás
Kihúzod az USB kábelt,aztán újra csatizod és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!