Nem pörög a tápegység ventillátora, ez normális?
Decemberben vettem egy gépet, összeraktam semmi gond nem volt vele, egyszer tapasztaltam 2 hónapra rá, hogy csak, úgy gondolt egyett és újraindult mindenféle előjel, vagy hibaüzenet nélkül.
Nem is tulajdonítottam, neki sok figyelmet, azt hittem vírus, vagy valami szoftver hiba lehet, de tegnap 4-szer is eljátszotta ugyanezt + olyat is csinált, hogy kikapcsolt és hiába nyomtam a bekapcsológombot, csak akkor kapcsolt be, ha lekapcsoltam az áramot, megvártam míg minden fény elalszik a gépben, és újra fel kapcsoltam és csak úgy indult el.
Gyanakodni kezdtem először a RAM-ra, de ott általában kék halált jelez, vagy valami hibaüzenetet dob.
Aztán alaplapra, de elvileg annak sincs semmi baja, a hőmérsékletek is átlagon alul vannak, jó hűtésem van és nagyon jól szellőző ház.
Megnéztrem ezután a tápegység ventillátorát, hogy pörög-e, mert kezdett gyanús lenni és hát nem pörgött.
Ezért az lenne a kérdésem, hogy ez csak akkor kapcsol be ha melegszik, vagy a tápegység ventillátorának MINDIG mennie kell ??
És hát nem volt olcsó gép, hogy valami selejt miatt leégjen az egész.
A konfig, ha kellene akkor itt van:
- Intel i7-4770K 3,5 Ghz
- Asus GTX770 OC 2GB
- Asus Maximus VI Hero Alaplap
- Corsair Dominator Platinum 8GB RAM 1600MHz
- A Tápegység: EVGA NEX650W Gold 80+ Modular
- Asus DVD író
- WD RED 1TB HDD
- CM Storm Trooper Stryker Gépház
- 5 db ventilátor (4db 2000RPM-es)
Nagyjából ennyi lenne, a segítőkész válaszokat előre is köszönöm !!
Amúgy az alaplapnak a kijelzőjén, a megszoko9tt "A0" helyett "40" szám van. Lehet, hogy arra utal ?
A könyvében csak annyi van írva róla, hogy: "System is waking up from the S4 sleep state" Nem nagyon tudom értelmezni, ezt a mondatot, ezért gondolt azt, hogy esetleg utalhat rá..
Most mindenki mást mondott, akkor kinek van igaza ?
Ha még is kiderülne, hogy jó a táp, akkor, miért csinálja ezt a gép ?
Amúgy mintha kicsit büdöset éreztem volna, akkor a táp körül, mikor ezt csinálta, de nem biztos, mert más nem érezte, nincs erre valami program, vagy ilyesmi, mint a merevlemezknél ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!